Zoek je een wandelroute in Overijssel? Hier vind je een overzicht van verschillende websites die allerlei soorten dagwandelingen hebben. Ben je op zoek naar een meerdaagse route kijk dan bij de pagina Lange Afstands Wandelingen.

Wandelroute zoeken in Overijssel

Lokale websites:

Overijssel is een echte wandelprovincie. Verschillende websites van verschillende gebieden laten je uitgebreid de wandelmogelijkheden zien.

Landschap Overijssel
Op de website van het Landschap Overijssel vind je zo’n 100 wandelroutes door de hele provincie. Diezelfde routes kun je ook downloaden via een gratis routeapp. De wandelapp heet ‘wandelen in Overijssel’. Je vindt hem in de Apple– en Playstore.

Landelijke websites:

Wandel.nl
Op Wandel.nl staan wandelroutes en wandelevenementen.

Route.nl
Op de website van Route.nl vind je een hele verzameling leuke wandelingen in Overijssel, die ook nog eens met een app te volgen zijn.

Wandelzoekpagina
De Wandelzoekpagina biedt NS wandelingen, Groene Wissels, Trage tochten, Naberpaden en stadswandelingen in Overijssel.

RouteYou
RouteYou heeft een hele verzameling wandelingen met mooie overzichtskaartjes in de provincie Overijssel.

ANWB
Neem een kijkje in de wandelrouteverzameling Overijssel van de ANWB.

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten heeft 21, veelal korte wandelroutes voor jong en oud. Kijk op de overzichtspagina.

Staatsbosbeheer
Ontdek de leukste routes in Overijssel bij Staatsbosbeheer.


Wandelnetwerken

Het Wandelnetwerk Overijssel heeft een systeem met routepaaltjes met nummers en uitgezette wandelingen met kleuren. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving.

Het wandelnetwerk Overijssel bestaat uit de volgende wandelnetwerken:

Het wandelnetwerk IJsseldelta heeft ongeveer 625 kilometer netwerk en een verscheidenheid aan gekleurde wandelroutes in de gemeentes Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. 

Het wandelnetwerk Salland heeft 735 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden en 140 gemarkeerde wandelroutes. 

Het wandelnetwerk Vechtdal koppelt honderden kilometers rondwandelingen in Dalfsen, Ommen, Hardenberg en het Reestdal. In totaal bevat het netwerk 1300 kilometers aan wandelroutes! In 2021 werd een groot gedeelte van het wandelnetwerk gerenoveerd.

Routenetwerk Waterreijk Weerribben-Wieden heeft meer dan 550 kilometer aaneengesloten netwerk en 60 kant-en-klare rondwandelingen.

 Het wandelnetwerk van Twente koppelt honderden kilometers rondwandelingen door middel van genummerde routepalen aan elkaar. Maak je eigen route of kijk op de website voor een themaroute.

Je kunt je eigen route plannen in Overijssel via de routeplanner van wandelnet.nl.

wandelroute Overijssel Vechtdal

Wandelen door het Vechtdal

Deze wandelblogger komt uit Overijssel:

Truus Wijnen deelt met haar weblog Over Wandelen Gesproken haar wandelervaringen, foto’s en prachtig uitgeschreven routes in haar geliefde provincie Overijssel.

Truus schreef 3 wandelgidsen.

In 2021 kwam daar een vierde gids bij: Wandelen in Twente, met 20 rondwandelingen van 7 tot 12 kilometer met fijne uitspanningen.

Kijk voor meer wandelgidsen uit Overijssel bij de Boekentips.