Overijssel heeft prachtige wandelgidsen. Wat wil je, een  actieve wandelgidsauteur en een wandelgidsuitgever wonen in deze provincie. Met liefde hebben zij een aantal gidsen gemaakt. Maar er is meer. Kijk maar naar deze boekentips. 

17 dagwandelingen in de provincie Overijssel

Auteur: H. Stobbe

Zeventien dagwandelingen, verspreid over de provincie Overijssel (de Tuin van Nederland) worden in dit werkje beschreven op een duidelijke manier. Deze wandelingen vinden hoofdzakelijk plaats in nog rustige gebieden. Bij iedere tocht zijn gegevens vermeld over het gebied waar gewandeld wordt. Tevens is bij iedere route een goed leesbare kaart aanwezig, voorzien van allerhande gegevens de route betreffende (haltes openbaar vervoer – rustpunten met eet-/drink-gelegenheid – markante punten etc.). Foto’s (zwart-wit) verfraaien het geheel. Uitgave is mede mogelijk gemaakt door de provincie.

Wandelen op de Twentse Wallen

Wandelen op de Twentse Wallen

Auteur: Truus Wijnen

Truus Wijnen, Tukker in hart en nieren, heeft met dit boekje een prachtige wandelgids afgeleverd. De gids beschrijft de hoogtepunten op het platteland van Overijssel. 13 bergtochten van 12 tot 18 kilometer voeren je over de Twentse Wallen. Een van de wandelingen heeft het predicaat ‘mooiste wandeling van 2018’ gekregen.

_De_mooiste_landgoedwandelingen_in_Salland

De mooiste landgoedwandelingen in Salland

Auteur: Marycke Naber

Als een Hitchcock staat de uitgever op de cover van de gids. Salland is zijn thuisland. Salland, de streek tussen IJssel, Vecht en Regge is een ware lappendeken van landgoederen. De feodale tijd staat er zo nu en dan nog even stil wanneer de baron vriendelijk knikt naar de wandelaar die geniet van zijn landgoed.

Deze gids bevat naast twaalf prachtige routes ook achtergronden én interviews met landgoedeigenaren en -beheerders. Op die manier krijgt de wandelaar een goed beeld van wat er allemaal komt kijken om dit fraais voor het nageslacht te behouden. Geniet er maar van!

Wandelen in het hart van Salland

Wandelen in het hart van Salland

Auteur: Maarten Metz

‘Wandelen in het hart van Salland’ bevat 16 rondwandelingen. Ze variëren van acht tot vijfentwintig kilometer en zijn daardoor niet alleen geschikt voor de doorgewinterde wandelaar maar zeker ook voor mensen die niet zoveel kilometers in de benen hebben.

Bij de samenstelling van de routes is uitgegaan van het ‘Wandelnetwerk Salland’: een uitgebreid netwerk van wandelpaden die met gekleurde pijlen zijn aangegeven. De routes in deze gids combineren veel van deze ‘ommetjes’ tot dagtochten waarbij je onderweg niet alleen verzekerd bent van prachtige wandelingen maar ook van adressen om te eten, drinken of zelfs te overnachten. Want, laat dat duidelijk zijn: Salland geeft zijn geheimen niet in één dag prijs…

wandelen over ongebaande paden - rob wolfs

Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Auteur: Rob Wolfs

Deze wandelgids is één grote lofzang op de Achterhoek. In het voorwoord verklaart Rob Wolfs zijn liefde aan de Achterhoek en legt hij uit waarom hij juist van deze streek houdt. Daarna volgen in zijn lofzang achttien coupletten in de vorm van prachtige en afwisselende wandelingen. Wie deze gids doorbladert krijgt al een goede indruk van het rijke cultuurlandschap, dat kenmerkend is voor de Achterhoek. Maar wie echt verliefd wil worden op de Achterhoek trekt zijn wandelschoenen aan en begint aan deze fantastische reeks wandelingen.

Gidsen meerdaagse wandelroutes:

Verder in Overijssel: