Via de mail krijg ik regelmatig de meest uiteenlopende vragen naar aanleiding van artikelen of gewoon omdat mensen denken dat ik er verstand van heb. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te antwoorden. De leukste vragen die voor anderen ook interessant kunnen zijn, publiceer ik in mailvorm op deze website. Heb je aanvullingen op het antwoord of denk je er anders over? Laat het dan weten in de reacties onder aan dit blog.

Dit maal kreeg ik een vraag van Griet via de mail:

eerst en vooral bedankt om zoveel info met ons te delen via je website!
Ik heb nog een vraag over beha’s…

Ik ga de Camino naar Santiago de Compostela stappen in september.
Ben nog op zoek naar comfortabel zittende beha’s die ook geen irritatie veroorzaken als er een zware trekkingrugzak op hangt gedurende hele dagen.

heb jij daar toevallig waardevol advies voor?

Ik antwoord Griet het volgende:

Dank voor je berichtje. Leuk om te lezen. Wat een mooi vooruitzicht om in september naar Santiago te lopen. Fijn dat het allemaal weer kan.
Wat ik meteen dacht toen ik je mailtje las, was dat je er in eerste instantie voor moet zorgen dat je rugzak niet te zwaar is en dat je een goede passende rugzak moet hebben; eentje die steunt op je heupen en niet op je schouders. Het gewicht mag absoluut niet aan je schouders trekken.

Bij de keuze van een BH moet je er sowieso voor zorgen dat er geen schuifjes in je BH-bandjes zitten op de blek waar ook je rugzak loopt. Verder is elke prettig zittende BH natuurlijk goed. Een extra aandachtspunt is wel de droogcapaciteit van de BH. Als je hem onderweg moet wassen op het handje, dan wil je dat hij snel droogt. Om die reden kies ik vaak voor een sport BH. Het prettige daarvan vind ik ook dat hij brede bandjes heeft. Dat is net wat comfortabeler. Plus dat het lekker stevig zit.

Om het helemaal persoonlijk te maken. Deze BH van Anita is mijn favoriet.

Ik hoop dat je zo wat verder komt met je keuze.

Succes en Bon Camino.

flavicon wandelvrouw