Via het contactformulier op deze website komt een berichtje van Sylvia binnen. Zij schrijft: ‘Het is me vaak onbekend waar en wanneer er wat georganiseerd wordt. Dat is iets waar ik echt behoefte aan heb. Voor fietstochten kan ik terecht bij de website van de Nederlandse Toer Fiets Unie. Is er ook zo iets voor wandelvrouwen?’ Toevallig genoeg kwam ongeveer dezelfde vraag voorbij in de Facebook groep Wandel1000km in 2018. De vraagt leeft dus. Tijd om antwoord te geven op de vraag hoe en waar je georganiseerde wandeltochten kunt vinden: 

 

Wandel.nl evenementen 2018Wandel.nl Jaargids

De meest voor de hand liggende bron voor georganiseerde wandeltochten is natuurlijk de Wandelbond, de kWbn. Zij geeft elke jaar de Wandel.nl Evenementen Jaargids uit. Gewoon lid worden en je krijgt hem thuisgestuurd. Alle wandeltochten en evenementen die georganiseerd worden door verenigingen die aangesloten zijn bij deze wandelbond staan er in. Een mooi document.

 

Wandel.nl digitale wandelagenda

Online heeft Wandel.nl een wandelagenda. Het werkt perfect. Stel je datum, provincie en gewenste afstand in en er rollen zo de beschikbare georganiseerde wandeltochten uit.

 

 

logo wandeltochten appWandeltochten App

De app Wandeltochten geeft je een overzicht van georganiseerde wandeltochten in Nederland en België. Als je de app opent zie een kalender. Druk op de gewenste datum en er verschijnt een overzicht van wandeltochten die op die dag georganiseerd worden. Nogmaals drukken op de gewenste tocht levert een mooi overzicht met bijzonderheden op. Deze app kun je downloaden vanuit de playstore (Android) of appstore (Apple). Het is die app met de bruine wandelschoen.

www.sgwb

De Stichting Gooise Wandelsport Bond geeft zijn eigen wandelprogramma uit. Je kunt het boekje als PDF downloaden vanaf de website. Wandelsportverenigingen aangesloten bij deze bond  (vooral in het midden van het land) publiceren hierin hun georganiseerde wandeltochten.

 

Vlaanderen

Wandelsport Vlaanderen heeft op de homepage van haar website een wandelkalender staan. Gewoon naar beneden scrollen voor de juiste datum.

 

De Wandelsite

Op de Wandelsite staan wandeltochten georganiseerd door en voor de leden. Een overzicht vind je in de wandelagenda. Wel even lid worden.

 

De Wandelpool

Ook bij de Wandelpool worden de tochten door de deelnemers zelf georganiseerd. Zes keer per jaar komt er een boekje uit en de tochten zijn te vinden in het Tochten overzicht. Ook hier even abonnee worden om mee te doen.

♦♦♦

Tot zover.

Deze opsomming is vast niet volledig. Als je goede aanvullingen hebt, zet ze dan hieronder bij de reacties.