Dag 10. Van Ndarakwai Ranch via Kilimanjaro Airport naar huis

10 september 2014. We worden vroeg uit bed gehaald. Er staat een safari op het programma en we hebben niet veel tijd want vanmiddag vliegen we naar huis. Ik baal echt dat het allemaal zo snel moet. De ranch is geweldig en onze lodge is om verliefd op te worden. Hier zou ik graag een paar dagen willen relaxen en nagenieten van wat we allemaal op de Kilimanjaro beleefd hebben. Vanochtend gaan we met jeeps op pad maar in dit gebied kun je ook wandelingen maken. Dat zou pas gaaf zijn, als een soort after party. Maar het is niet zo dus ik moet het van me af zetten. We gaan. Maar eerst de safari. Zin in.

De game drive met de jeeps is geweldig. Vermeldenswaardig is misschien nog dat ik vandaag voor het eerst spierpijn heb. Niet zo’n beetje ook, ik kan amper de jeep in komen. Dat moet door het dalen komen, dat was hard werken voor de bovenbenen. We gaan met twee jeeps op pad. Sally en ik zitten in de goeie. Onze chauffeur is de zoon van de baas. Hij is als blanke jongen hier opgegroeid. Hij vertelt van alles over hoe zijn vader deze grond heeft gekocht om ervoor te zorgen dat de olifanten konden blijven trekken door dit gebied, en hoe hij met behulp van de lokale bevolking de ranch heeft opgebouwd tot hoe het nu is. Hij weet ook alles van de flora en fauna van deze streek en deelt dat graag met ons. We zien allerlei soorten roofvogels, zebra’s, giraffen, verschillende soorten antilopen, apen en nog veel meer. Olifanten zijn deze tijd van het jaar niet hier.

                                 

                                  16.44 10.16

Als we terug komen bij de lodges blijkt dat Genes onze certificaten heeft gebracht. Nu kunnen we thuis bewijzen dat we de top bereikt hebben. Ze zijn er echt streng op. Als je het niet gehaald hebt krijg je ook geen certificaat.

 

 

 

 

We pakken voor de laatste keer in en gaan op weg naar het vliegveld. Nog een laatste groepsfoto en dan op weg naar huis.

IMG_72041724298244

 

♦ Ben je nieuwsgierig hoe ik er toe kwam om de Kilimanjaro te gaan beklimmen dan staat dit blog voor je klaar.

♦ Heb je vragen over hoe je je kunt voorbereiden op zo’n beklimming, lees dan hoe ik me (fysiek) heb voorbereid.