Zoek je leuke dingen om te doen in Gelderland? Dingen die lekker actief zijn en waar ook nog een beetje bij gewandeld kan worden? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Mijn persoonlijke favoriet:

Walking Dinner

cuisine - heerlijke maaltijdWat is nu leuker dan een stad te ontdekken door met een self guided wandeling van restaurant naar restaurant te lopen en in elk restaurant 1 gang (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) te krijgen? Bij elke gang is een glas wijn, of ander drankje inbegrepen. De wandelroutes zijn met zorg samengesteld en voeren je langs de highlights en bijzondere plekken van de stad. Echt top! Dit leuke ‘Walking Dinner’ kun je in de provincie Gelderland in Amersfoort, Nijmegen, Apeldoorn en Arnhem doen.

Kijk voor meer info op de website van Walking Dinner

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel in o.a Apeldoorn en Nijmegen. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Stadswandelen in de Hanzesteden

Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen, de Hanzesteden hebben haar eigen charme. Het Hanzeverbond was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de middeleeuwen. Door samen te werken probeerden ze hun handel te beschermen en uit te breiden. De handel ging grotendeels over zee en heeft de steden veel welvaart gebracht. Nu is het er prachtig om te wandelen. In elke Hanzestad kun je er met een gids op uit. Vraag het na bij de VVV kantoren.

Meer info over de Gelderse Hanzesteden

Meer over Gelderland: