Zoek je een wandelroute of wandelroutes in Gelderland? Hier vind je een overzicht van verschillende websites die allerlei soorten dagwandelingen hebben. Ben je op zoek naar een meerdaagse route kijk dan bij de pagina lange afstandswandelingen in Gelderland.

Wandelroutes Gelderland zoeken

Lokale websites:

Gelderse Streken

Dit is de overkoepelende website voor Gelderland. Vanuit hier kun je doorklikken naar de wandelpagina’s van een van de 5 regio’s, of ga rechtstreeks naar de wandelroutepagina’s van: Rijk van Nijmegen, Veluwe, de Achterhoek, de Betuwe en regio Arnhem.

Rijk van Nijmegen

Op de website Rijk van Nijmegen vind je de mooiste wandelroutes in en rond Nijmegen. Ook de originele wandelroutes van de Nijmeegse Vierdaagse (30-40-50km) kan je hier uitprinten en de GPS tracks downloaden.

Veluwe

Wie wil er nu niet wandelen op de Veluwe. Voor inspiratie en tips ga je naar de website Wandelen op de Veluwe van outdoorblogger Antonette, die in een huisje in het bos op de Veluwe woont.

Gelderse Routes

Op Gelderseroutes.nl vind je de mooiste wandelroutes in de Achterhoek, Regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen, Rivierenland en de Veluwe die samen Gelderland vormen.

Klompenpaden.nl
Een prachtige manier om op de mooiste plekjes in Gelderland te komen is door het wandelen van Klompenpaden. De website Klompenpaden.nl is overzichtelijk en geeft je de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Alle wandelingen kun je zowel vinden op de overzichtskaart, op naam of op lengte.

Meer handige websites

 

Landelijke websites:

Wandelzoekpagina
De Wandelzoekpagina biedt NS wandelingen, Groene Wissels, Trage tochten, en stadswandelingen in Gelderland.

RouteYou
RouteYou heeft een mooie overzichtskaartje met wandelingen in de provincie Gelderland.

Route.nl
Op de website van Route.nl vind je een hele verzameling leuke wandelingen in Gelderland, die ook nog eens met een app te volgen zijn.

Wandelnet.nl
LAW’s, Streekpaden en een hele verzameling kortere wandelingen in Gelderland, je kunt het allemaal terugvinden op de website van Wandelnet. Klik door naar de overzichtspagina Gelderland.

ANWB
Neem een kijkje in de wandelrouteverzameling Gelderland van de ANWB.

Wandel.nl
Op Wandel.nl staan wandelroutes en wandelevenementen. Je kunt ze per provincie selecteren.

Wandelnetwerken:

Er is in de provincie Gelderland in totaal zo’n 4100 kilometer wandelnetwerk aangelegd. Helaas is er geen enkele eenheid en zijn alle wandelnetwerken losstaande initiatieven zonder samenhang. Dit zijn de drie grootste netwerken:

Achterhoek

Sinds 2015 ongeveer 3000 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek. Je kunt zelf plannen met de wandelrouteplanner van Wandelnet.

Goudsberg Middelpunt van Nederland

Vanaf 1 maart 2017 een wandelnetwerk in de gemeente Ede (plaats Lunteren).

Rijk van Nijmegen-Zuid

Sinds 2014 ongeveer 100 kilometer wandelnetwerk in de gemeentes Heumen en Wijchen.

* Een wandelnetwerk Veluwe is in ontwikkeling. Dit wandelnetwerk gaat de volgende gemeentes omspannen: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Renkum, Rheden, Rozendaal, Voorst en Wageningen.

wandelroutes Gelderland - wegwijzers
Meerdere LAW’s lopen door Gelderland

Wandelroutes Gelderland op een App:

Wandel Klompenpaden via de gratis app. Met duidelijke routenavigatie, extra filmpjes, horeca en achtergrondinformatie. Je kunt de Klompenpaden App downloaden via de Play Store voor Android of de App Store voor Apple.

Met de betaalde app RoutAbel (vroeger AbelLife) ontdek je Gelderland op een bijzonder leuke manier. Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken je tocht tot een hele belevenis. De app werkt volledig offline, dus over je bereik onderweg je je geen zorgen te maken. Kijk op Routabel.nl.

WandelZapp is de wandelapp van de Wandelzoekpagina. Alle routes van die pagina gewoon op je telefoon. je betaalt per gedownloade wandelroute.

Gelderse routes op je telefoon met de app Gelderse routes. Deze app is gratis.

Wandelinspiratie uit leuke gidsen?

HARDCOVER

Rondje wandelen in Gelderland

Deze gids met wandelroutes in Gelderland is een leuk cadeau om te geven of te krijgen. Het is een gebonden uitvoering met 80 pagina’s. In dit boekje vind je de mooiste wandelroutes en de heerlijkste picknickrecepten.

€ 7,99

E-BOOK

wandelroutes Gelderland - Reisgids Gelderland

Digitale reisgids Gelderland

In deze reisgids ontdek je Gelderland dankzij een uitgewerkte autoroute, wandelingen en heel wat fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekjes van dit mooie stukje Nederland brengen. De reisgids is na aankoop meteen te downloaden.

€ 10,-

Meer leuke wandelgidsen Gelderland zien? Ga dan naar: Boekentips