Ben je op vakantie in Noord-Holland, of zoek je gewoon leuke dingen om te doen? Ik heb er een aantal voor je uitgezocht die ergens een relatie met wandelen hebben. Want zeg nou zelf, actief bezig zijn is toch het aller fijnste.

Mijn persoonlijke favoriet:

Walking Dinner

cuisine - heerlijke maaltijdWat is nu leuker dan een stad te ontdekken door met een self guided wandeling van restaurant naar restaurant te lopen en in elk restaurant 1 gang (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) te krijgen? Bij elke gang is een glas wijn, of ander drankje inbegrepen. De wandelroutes zijn met zorg samengesteld en voeren je langs de highlights en bijzondere plekken van de stad. Echt top! Dit leuke ‘Walking Dinner’ kun je in de provincie Noord-Holland in Alkmaar, Loosdrecht, Haarlem,  en Amsterdam doen.

Kijk voor meer info op de website van Walking Dinner

Wandelen met een (digitale) gids door Amsterdam.

Wat denk je van een Wallenwandeling of een gids die je met zijn gitaar meeneemt door de Jordaan en je al zingend de straatjes van tante Leen en Johnny Jordaan toont. Puur Amsterdam Evenementen heeft meerdere toffe gidswandelingen op haar website staan. Wil je stadswandelen met een digitale gids, download dan de gratis izi TRAVEL app bij Museum Amsterdam.

Meer over digitaal stadswandelen met de izi TRAVELapp

WhatsApp Moordtocht in diverse steden

kaartlezenSpeel dit leuke spel in o.a Delft, Den Haag, Leerdam, Leiden of Rotterdam. Er is een moord gepleegd en de vraag is of jij die met jouw collega’s, vrienden of familieleden kunt oplossen. Jullie gaan met behulp van foto’s en een kaart van de stad op zoek naar aanwijzingen. Via WhatApp heb je contact met de instructeur. Al lopend langs de leukste plekjes van de stad verzamelen jullie zo steeds meer aanwijzingen over de moord. Lukt het jullie om de moord binnen de tijd op te lossen?

Kijk voor meer info op de website van Moordtocht

Strandwandelen en Juttersmuseum

Combineer een heerlijke strandwandeling met een bezoek aan het Juttersmuseum in Castricum. Op het mooiste plekje van Castricum, naast de ingang Zanderij van het Noord-Hollands Duinreservaat ligt een Strandvondstenmuseum waarin, naast het strandjutten, ook veel aandacht geschonken wordt aan Streekhistorische thema’s. Een aanrader is het ‘Jutters arrangement’, een compleet programma met anekdotes, die verzorgd kan worden met een lunch, high tea of diner (buffet) in het museum.

Meer info over het Strandvondstenmuseum

Historische driehoek

Leuke dingen om te doen n Hoord-holland - wandelen OmringdijkJe kunt een flinke wandeling combineren met een boottocht of een stoomtramrit in het mooie West-Friesland. Wandelend over de Omringdijk van Enkhuizen naar Medemblik en met de stoomtrein terug naar Hoorn, of met het historische schip ‘De Friesland’  terug naar Enkhuizen. Het zijn nog maar twee van de vele mogelijkheden die de driehoek Hoorn, Enkhuizen Medemblik te bieden heeft.

Meer info over de historische driehoek en het stoomtram museum

Meer over Noord-Holland: