Zoek je een wandelroute of meerdere wandelroutes in Noord-Holland? Hier vind je een overzicht van verschillende websites die allerlei soorten dagwandelingen hebben. Ben je op zoek naar een meerdaagse route kijk dan bij de pagina lange afstandswandelingen in Noord-Holland.

Wandelroutes zoeken in Noord-Holland

Lokale websites:

Holland boven Amsterdam
In Holland boven Amsterdam ligt een uitgebreid wandelnetwerk, er zijn paaltjeswandelingen, stadswandelingen, lange afstandspaden en themawandelingen. Je leest er alles over op de website en er staat vele wandelroutes voor je klaar om te downloaden.

Laag Holland
Onder de rook van Amsterdam, onder zeenniveau, kun je wandelen in Laag Holland.

Landschap Noord-Holland
Landschap Noord-Holland heeft tientallen wandelroutes voor je klaar staan. Er is voor iedereen wel een route te vinden. De meeste wandelroutes zijn gemarkeerd in het veld. Anders biedt een duidelijk routebeschrijving (pdf) uitkomst: je kunt ze gratis downloaden. Ga je met kinderen wandelen? Dat heeft landschap Noord-Holland spannende speurtochten beschikbaar in de app. Neem een kijkje op de website van landschap Noord-Holland.

Noord-Hollandpad
Je leert Noord-Holland pas echt kennen met de 16 etappes dwars door deze provincie.

Landelijke websites:

Wandelzoekpagina
De Wandelzoekpagina biedt onder andere NS wandelingen, Groene Wissels, Trage tochten en stadswandelingen in Noord-Holland.

RouteYou
RouteYou heeft een mooie overzichtskaartje en beschrijvingen van wandelroutes in Noord-Holland. Je kunt ze uitprinten en meenemen.

Route.nl
Op de website van Route.nl vind je een hele verzameling leuke wandelingen in Noord-Holland, die ook nog eens met een app te volgen zijn.

Wandelnet.nl
LAW’s, Streekpaden en een hele verzameling kortere wandelroutes in Noord-Holland, je kunt het allemaal terugvinden op de website van Wandelnet. Klik door naar de overzichtspagina Noord-Holland van Wandelnet

ANWB
Neem een kijkje in de wandelrouteverzameling Noord-Holland van de ANWB.

Wandel.nl
Op Wandel.nl staan wandelroutes en wandelevenementen. Je kunt ze per provincie selecteren.

Meer handige websites:


Wandelnetwerken:

Het wandelnetwerk Noord-Holland heeft een uitstekende website met o.a. mooie voorbeeldwandelingen en themaroutes. Je kunt natuurlijk ook je eigen route plannen in de routeplanner. Daarnaast is ook de planner op Wandelnet te gebruiken.

wandelroutes Noord-Holland - Eilandspolder
Wandelen in de Eilandspolder

Wandelroutes Noord-Holland in een App:

Digitale stadswandelingen door Amsterdam met een gratis app.  Deze stadswandelingen leiden je langs allerlei locaties in de stad waar mooie verhalen verteld worden. De routes worden je gratis aangeboden via de izi.Travel app via Amsterdam Museum.

Met de gratis IVN Routes app heb je altijd zo’n 450 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak.

Met de betaalde app Routabel (voorheen: AbelLife)  ontdek je Noord-Holland op een bijzonder leuke manier. Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken je tocht tot een hele belevenis. De app werkt volledig offline, dus over je bereik onderweg je je geen zorgen te maken. Kijk op Routabel.nl.

WandelZapp is de wandelapp van de Wandelzoekpagina. Alle routes van die pagina gewoon op je telefoon. Je betaalt per gedownloade wandelroute.

Met de gratis app van het wandelnetwerk Noord-Holland kun je gemakkelijk met de wandelknooppunten wandelen.

Wandelinspiratie uit leuke gidsen?

HARDCOVER

rondje wandelen in Noord-Holland

Rondje wandelen in Noord-Holland

Deze gids met wandelroutes in Noord-Holland is een leuk cadeau om te geven of te krijgen. Het is een gebonden uitvoering met 80 pagina’s. In dit boekje vind je de mooiste wandelroutes en de heerlijkste picknickrecepten.

€ 7,99

E-BOOK

Amsterdam Citygids

Digitale reisgids Amsterdam

Met deze reisgids ontdek je Amsterdam via 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze fijne stad leiden. De reisgids is na aankoop meteen te downloaden.

€ 5,-

Meer leuke wandelgidsen Noord-Holland zien? Ga dan naar: Boekentips