Zoek & Boek in Noord-Holland

Overdag lekker wandelen door de bossen, over het strand, de heuvels, heide, polders of dijken. Waar je ook loopt, ’s avonds wil je aankomen op een warm adres waar je als wandelaar echt welkom bent.

Noord-Holland is mijn eigen provincie. Als ik ga wandelen pak ik toch vaak de auto en ben ik weer op tijd terug om lekker in mijn eigen bed te slapen. Toch is het heerlijk om er ook in eigen provincie een echt uitje van te maken en te overnachten in een wandelvriendelijke accommodatie. Ik deed dat bijvoorbeeld toen ik de wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp deed en overnachtte in een hooiberghut op Camping Duimzoomhoeve. Of toen ik Etappe 14 en 15 van het Noord-Hollandpad wandelde en tussendoor lekker uit eten ging en heerlijk relaxte in Hotel De Goudvink. Dat is voor mij een echte mini-vakantie.

Ben jij ook op zoek naar een leuke sfeervolle accommodatie van waaruit je heerlijk kunt wandelen in het mooie Noord-Holland, laat je dan hier inspireren. Ik heb een aantal vakantieparken uitgezocht van waaruit je heerlijk met je gezin of vriendengroep wandeltochten kunt ondernemen.

Veel plezier bij je zoektocht naar een fijne B&B, gezellige camping, vakantiepark of mooi hotel.

Wandelen & Overnachten

Wandelvriendelijke accommodaties

Vakantieparken:

Mijn favoriete wandelgebied in Noord-Holland is de Schoorlse Duinen. Het verbaast dan ook niet dat daar ook mijn meest favoriete wandelroute loopt; De Noordzeeroute. Maar ook de boomplanterstocht door de Schoorlse Duinen is prachtig. Wat zeg ik; er lopen heel veel mooie routes van verschillende lengtes door dit gebied. Vanuit Residence Koningshof stap je zo de Schoorlse Duinen in. Bos, duinen, strand en zee, allemaal dicht bij.

Rond Medemblik kun je geweldig wandelen. De wandeling van Enkhuizen naar Medemblik heb ik al verschillende keren gemaakt, maar blijft boeien. Je wandelt over de dijk met aan de ene kant het IJsselmeer en aan de andere kant de polder. Het is een etappe van het Zuiderzeepad LAW 8 en zal straks ook onderdeel gaan uitmaken van het Streekpad Westfriese Omringdijk. Achter die dijk ligt Bungalowpark Zuiderzee. Je wipt de dijk over en kunt al heerlijk uitwaaien bij het Vooroever of de Koopmanspolder. Met mooi weer kun je daar ook geweldig recreëren. En wat dacht je van een leuke stadswandeling in Medemblik zelf?

Wandelen op Texel is natuurlijke helemaal top. Kijk eens op de website van Texel.net voor leuke ideeën (ook speciaal gedacht aan hondenbezitters) en overnachtingsadresjes.

landal greenparcs logo

Lekker uitwaaien aan de kust? Landal GreenParks heeft Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp aan Zee. Daar vind je ook de strandhuisjes van Landal. Die vind ik echt helemaal tof. Daar zou ik graag eens heen gaan. Er lijkt me niets leuker dat zo op het strand wakker worden en vroeg in de morgen, voor alle toeristen uit, een strandwandeling te maken.

Ook op Texel heeft Landal een drietal bungalowparken: Landal Beach Park TexelLandal Sluftervallei en Landal Villa Park Vogelmient.

Vakantiehuizen – Appartementen – Villa’s

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland

Verder in Noord-Holland: