26 januari 2021

Het is bijna niet te geloven dat we al weer in de laatste week van januari zitten. Zo denk ik nog dat er bijna niets gebeurt en dat het leven niet veel saaier kan worden, en zo moet ik eigenlijk toch wel bekennen dat, hoewel minder groots en meeslepend, er wel degelijk iets gebeurt.

Ik neem je in deze nieuwsbrief mee langs een aantal onderwerpen, waarvan ik hoop dat jij er ook inspiratie uit kunt halen.

 

Plannen maken

Januari is voor mij de maand waarin ik plannen maak en mijn piketpaaltjes sla voor de rest van het jaar. Ik loop altijd over van de ideeën en ik moet mijzelf meer afremmen en structureren, dan dat ik op gang geholpen moet worden. Dit jaar is het allemaal toch een beetje anders. Corona zorgt er voor dat veel van mijn opdrachtgevers afgehaakt zijn, of wachten op betere tijden. Omdat niemand weet wanneer de samenleving weer los komt, is het moeilijk plannen. Mooie wandelreizen naar het buitenland zitten er voorlopig niet in. Daarom doe ik het dit jaar anders.

3-daags wandelweekend

Ik blijf natuurlijk zoveel mogelijk wandelen, binnen de coronaregels. Dat zal dus voornamelijk in Nederland zijn. Geen straf, want Nederland is prachtig. Samen met avonturier Koen Beekman ben ik bezig om 3-daagse wandeltochten uit te zetten. We zullen die verwerken in E-books, waarmee je zelf op pad kunt en we gaan wandelweekends organiseren, waarin Koen en/of ik een groep meenemen op een schitterende wandeltocht van 3 dagen. We zijn nu bezig om de 3-daagse in Limburg uit te werken (ik schreef er een blog over) en hopen in het najaar met het eerste begeleide wandelweekend te kunnen beginnen. Als je interesse hebt, stuur me dan een mailtje. Dan krijg jij als eerste bericht als het zover is.

Wandelweekend Limburg

Wandelen & Afvallen

Mijn andere project is het Wandelen & Afvallen Lifestyle Programma. Ik ben er trots op dat ik in het afgelopen half jaar al meer als 300 mensen heb mogen helpen met een online training dat mensen in 12 weken op weg helpt om met behulp van wandelen en een andere mindset over eten, zich gezonder, fitter, slanker en gelukkiger te voelen.

Het is mijn droom om in het komende jaar een zeer actieve online community op te bouwen waarin mensen die bezig zijn met wandelen en afvallen elkaar motiveren en stimuleren. Ik heb daar gave plannen voor die ik het komende jaar ga realiseren. Vind je dat interessant, geef je dan op voor de nieuwsbrief Wandelen & Afvallen. Dan hou ik je daarmee op de hoogte.

Flevoland

Ik blijf natuurlijk ook andere wandelingen maken. Op mijn website zorg ik ervoor dat ik elke maand één provincie in het zonnetje zet, zodat ik aan het eind van het jaar geen provincie overgeslagen heb. In de maand januari was Flevoland aan de beurt. Ik bezocht Natuurpark Flevoland om daar een flinke winterwandeling te maken. Het was onverwacht leuk. Wist jij dat er zoveel wilde dieren te spotten zijn in dat park? Het is echt een aanrader.

Leukste boek

Ik heb verschillende boeken op mijn nachtkastje liggen, maar veruit het leukste boek dat ik deze maand las was die van Nicolaas Klei, met de titel De Slankwandelaar. We kennen Nicolaas Klei van de omfietswijnen. Hij was zo dik geworden, dat toen het knoopje sprong van het allergrootste maat overhemd dat te koop is, hij besloot om er iets aan te doen: hij ging wandelen. Ik schreef een review over dit leuke boekje.

De slankwandelaar

Nieuwe wandelgids

Deze week plofte een nieuwe wandelgids Wandelen in Twente van Truus Wijnen op mijn deurmat. De gids bevat 20 rondwandelingen van 7 tot 12 kilometer. Deze gerenommeerde tochtenmaakster heeft er, in samenwerking met uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, weer een kwalitatief mooie gids van gemaakt. Ik kan niet wachten om een aantal tochten te lopen.

Winnaars

In de vorige nieuwsbrief kon iedereen meedoen om het Handboek oriëntatie | voor de avontuurlijke reiziger te winnen. Inmiddels zijn de winnaars getrokken. Rob, Tiny en Wilma hebben het handboek thuisgestuurd gekregen. Gefeliciteerd.

Verandering van omgeving

Halverwege deze maand was ik het thuiswerken echt zat. Ik moest er even uit. Dus toen de optie van een weekje werken in een Landal huisje voorbij kwam, was ik meteen enthousiast. Ik ben neergestreken in Landal Duc de Brabant, samen met vriendin en collega blogger Antonette van We12Travel en maakster van de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen.

We hielden een workation: werken en vakantiehouden tegelijk. Het is ontzettend inspirerend om met een collega aan de keukentafel te werken. Het waren zelfs meerdere vliegen in één klap: ik was in Brabant en kon dus ook alvast blogwandelingen maken voor de maand februari. Eentje heb ik er alvast gepubliceerd: De Andreas Schotel Wandelroute | Brabantse kunstroute in Esbeek.

Andreas Schotel wandelroute

Nieuwe look

In Brabant maakten we ook wat leuke wandelfoto’s. Heb je gezien dat ik er een paar heb gebruikt om de homepage van de Wandelvrouw website wat mee op te frissen. Hoewel, opfrissen is misschien niet het goede woord. Het zijn wel winterfoto’s. Ik ben er in ieder geval blij mee. Laat me weten wat jij er van vindt.

Mindful wandelen

In Brabant kwam radiomaakster en journalist Hennie Burggraaff me opzoeken om samen een item voor de radio te maken over mindful wandelen. Het is op zaterdag 23 januari uitgezonden bij het programma Zin in Weekend op radio 5. Wil jij ook mindful wandelen? In dit blog leg ik uit wat het is en geef je 5 waardevolle oefeningen.

Meer dan 80.000 bezoekers

Ik zie om mij heen dat ontzettend veel mensen zijn gaan wandelen. Geweldig! Dat is precies het doel dat ik jaren geleden voor ogen had, toen ik de website Wandelvrouw startte; ik wilde graag laten zien hoe leuk wandelen is en vertellen hoe goed het voor je geest en lichaam is. Daarom ben ik er ook ontzettend blij mee dat deze maand al meer dan 80.000 mensen de website bezochten, en de maand is nog niet voorbij. 

Wandel100km
Ook de Wandel1000km Facebookgroep van Wandelvrouw groeit enorm.

Wandelinspiratie door Mijnheer Simmering

Meer en meer bloggers houden zich bezig met schrijven over wandelen. Hoe meer hoe beter, vooral als het kwalitatief ook nog een beetje op orde is. Daarom beveel ik de nieuwsbrief van mijnheer Simmering aan. Deze nieuwsbrief komt wekelijks uit en gaat helemaal over wandelen. Neem eens een kijkje op zijn website.

Ik zie dat deze nieuwsbrief super lang is geworden. Toch veel te vertellen voor zo’n saaie januari coronamaand. Ik schreef deze maand ook een aantal blogs. Die vind je hieronder.

Nu weer lekker op pad.

Stay safe, stay healthy,

Liefs Bregje