Vind jij het soms ook zo moeilijk om online een kledingstuk uit te kiezen? Ik heb dat ook. Ik was op zoek naar een waterdichte wandelbroek, die ik over een legging aan zou kunnen trekken, maar die ook als zelfstandige broek gedragen kan worden. Ik zag bij RevolutionRace meerdere opties en koos uiteindelijk voor de Whisper pants. Om het jou wat gemakkelijker te maken, hier een uitgebreide review.

 

Mijn keuze

Ik koos voor de Whisper Pants in de kleur zwart. Ik bestelde hem samen met het helder blauwe flex down jacket. Dat zou een goede kleurencombinatie zijn. Ik heb ook nog een zwarte regenjas, dus alles tesamen zou dat een mooie set vormen.

Waterdichte wandelbroek

Ik koos de broek met een reden. Je hebt van die dagen dat je zeker weet dat het gaat regenen of dat het ene buitje het andere opvolgt. Vooral op die laatste soort dagen trek ik mijn regenbroek aan en uit. Lastig, want de broek moet steeds over mijn schoenen heen, wat niet goed lukt, of de hele binnenkant van de broek wordt nat en vaak modderig. Als het dan even droog wordt, wil ik graag de regenbroek weer uit, want het is toch zweterig.

Ik zocht dus een waterdichte wandelbroek. Eentje die je gewoon aan kunt om te wandelen en als het dan gaat regenen is het niet erg omdat je droog blijft. Volgens de beschrijving is de Whisperpants zo’n broek. Maar is dat ook zo? Heb ik met de Whisper Pants de juiste keuze gedaan?

Review: Whisper Pants van RevolutionRace

De Whisper Pants

De Whisper Pants is op het oog een simpele wandelbroek. Het heeft 2 steekzakken aan de voorzijde die gesloten kunnen worden met waterdichte ritsen. De broek opent en sluit met een rits en drukknopen en verder zit er elastiek achter in de broekband. De broekband heeft ook lussen om een riem doorheen te doen.

Bij nadere inspectie heeft de broek twee ventilatieopeningen aan de zijkant van de broekspijpen. Achter de openingen zit zwart gaas en de openingen sluiten met een waterdichte rits. Onderaan de broekspijpen nogmaals ritsen, waardoor de beenopeningen wijder gemaakt kunnen worden zodat ook skiboots of grote wandelschoenen onder de broek passen.

Hoe voelt hij

De broek voelt prettig aan. Het is een shellbroek, maar heeft de uitstraling van een gewone stoffen wandelbroek. Er zit iets rek in de stof.

Passen

Ik heb gekozen voor de maat L. Dat staat bij RevolutionRace gelijk aan maat 40. Ik schommel met mijn maat tussen de 40 en de 42. Als ik de broek aanpas merk ik dat de maatvoering precies klopt. De broek zit prima. Een legging eronder aantrekken zou kunnen, maar over een andere wandelbroek aan, gaat niet lukken. Dat was ook niet mijn bedoeling.

De pijpen zijn iets aan de lange kant voor mijn korte benen, waardoor de stof wat opvouwt boven de schoenen. Daar zal ik geen last van hebben, het lijkt mij juist een voordeel voor als je langere benen hebt.

Uitproberen

De Whisperbroek wordt geleverd vlak voordat ik naar Jordanië vertrek. Daar is het winterseizoen begonnen, dus misschien pak ik daar wel een regenbuitje mee. De broek gaat in de koffer.

Op de tweede dag van mijn vierdaagse trek over de Jordanië Trail wordt er door de gids regen voorspeld. “Neem je regenkleding maar mee’, adviseert hij. Dat is voor mij het teken om vandaag de Whisper Pants te dragen. Het is nog best warm overdag, maar volgens de beschrijving van RevolutionRace is het een broek die je het hele jaar door kan dragen.

Review: Whisper Pants van RevolutionRace

In de warmte

De regen blijft die dag uit. In de koele ochtend draagt de broek fijn, maar als de temperatuur oploopt tot zo’n 20 graden en we hele stukken stevig moeten klimmen ontplof ik bijna in deze broek. De ventilatieopeningen op de dijen geven enige verkoeling, maar niet genoeg. Dit is niet de juiste broek voor een intensieve activiteit met deze temperatuur.

Als het kouder wordt

Een week later zijn we in de Wadi Rum. In de woestijn is het een stuk kouder dan in de hoger gelegen gebieden van Jordanië. Overdag is het zo’n 14 graden, wat ietsje warmer aanvoelt als het zonnetje schijnt. We wandelen gewoon vlakke stukken. Ik probeer het opnieuw met de Whisper Pants en ik ben heel blij met mijn keuze. Het is een prima wandelbroek, zit lekker en als ik tegen zonsondergang achterin een jeep zit en de temperatuur daalt tot een graad of vijf, blijf ik comfortabel in mijn setje met donsjas en broek.

Wandelvrouw whisper pants Jordanië

Als het echt koud wordt

Twee weken later wandel ik winter wandelingen in het mooie Zuidoost Friesland. Ik heb de Whisper Pants weer aan omdat er regen in de lucht hangt. Die regen komt niet los, maar toch ben ik blij met de broek. Het is een wandelbroek die fijn draagt.

Aan het einde van de dag, als de temperatuur tegen het vriespunt is, stap ik op een e-shopper en rijd ik zo’n 30 minuten.  Oei, hele koude billen. Dit is het moment dat ik graag een legging onder de broek had aangehad. Maarja, een wandelbroek is ook niet bedoeld om stil mee te zitten op een brommer met vrieskou.

wandelvrouw whisper pants Friesland

En dan eindelijk met regen

Ik was voor één keertje gewoon blij met regen. Het ging flink te keer buiten. Dit was mijn kans om de broek nu eindelijk in de regen uit te proberen. Ik kleed mij aan: Whisper Pants (zonder iets eronder), fleecevest, regenjas en waterdichte wandelschoenen. Hup naar buiten. Wat een petweer. Maar ik blijf droog. Het water stroomt via de regenjas op de broek en vindt zijn weg naar beneden. Top!

Gaat de broek mee?

Een goede test voor het eindoordeel van een wandelkledingstuk is het beantwoorden van de vraag: Gaat de broek mee in de rugzak? Daar waar je maar beperkte ruimte hebt en goed moet nadenken over ieder kledingstuk, hebben de spullen die mee mogen een streepje voor. Deze Whisperbroek gaat zeker mee op mijn geplande trektocht over de Great Glen Way in Schotland. Daar waar het bijna elke dag regent, zal deze broek een lifesaver zijn. Hij zit prettig ook als het niet regent, is niet te zwaar, kan qua sterkte zo’n trektocht prima aan en als het gaat regenen kan ik alleen maar tevreden denken: ik heb de juiste broek aan, ik blijf droog.

Met de Whisper pants aan hoef niet meer te kijken naar de lucht, moet ik mijn regenbroek al aan of niet? Niet meer rugzak af, regenbroek aan, regenbroek uit, en zeker nooit meer lopen in een veel te benauwdeen zweterige regenbroek over mijn gewone wandelkleding.

Blij met de Whisper Pants.

Heeft de broek ook nadelen?

Zoals gezegd is het geen broek die fijn zit als het te warm is en zeker niet als je ook nog eens iets inspannends gaat doen als klimmen.

Daarnaast vind ik het jammer dat er geen haakje bij de zoom van de broek zit, waarmee je de broek aan je schoenen kan vastmaken. Dat zou de broek mooier straktrekken en voorkomen dat hij omhoog schuift.

Jordanië Wadi Rum uitzicht

Waar te koop?

De Whisper pants is een van de mooie outdoor artikelen die je kunt kopen via de webwinkel van RevolutionRace. Ik ben fan van dit merk. Een goede kwaliteit outdoorkleding, in leuke kleuren en aansprekende modellen, voor een schappelijke prijs.

De Whisper pants heeft een adviesprijs van €129,00. 

Bestellen

Je bestelt deze praktische broek via de website van RevolutionRace.

flavicon wandelvrouw

Behind the scenes: Als je een zogenaamde springfoto wilt maken, maar de camera is steeds net te vroeg of te laat.

springfoto wandelvrouw 1
springfoto wandelvrouw 2
springfoto wandelvrouw 3
springfoto wandelvrouw 5
springfoto wandelvrouw 6

Verantwoording: Deze review kwam tot stand in samenwerking met RevolutionRace. Alle reviews die ik schrijf bevatten mijn eerlijke en oprechte mening, of ze nu wel of niet tot stand zijn gekomen naar aanleiding van een samenwerking. Ik ontvang geen commissie als je iets besteld via de linken in dit artikel.