De simpelste wandelingen zijn voor mij vaak de beste. Ik heb een grote neiging tot verdwalen, zullen we maar zeggen. Daarom is het fijn als de route zo overduidelijk is aangegeven dat zelfs een slechtziende nog moeilijk de weg kan kwijtraken. Of als het bijvoorbeeld een kwestie is van de zee aan je linkerhand houden, ook lekker. Deze wandeling heeft dat ook wel een beetje. Wat kan er mis gaan met een rondje rond een stuwmeer? Ik heb er zin in.

Vandaag wandelen we Wandeling F: Stuwmeer La Mialet. Camping La Bucherie in de Dordogne heeft meerdere geplastificeerde wandelingen klaar liggen voor de campinggasten. Wij zijn hier ontzettend blij mee; dat scheelt een hoop uitzoekwerk. We kunnen meteen op pad.

Stuwmeer van Mialet

We stappen in de auto en zetten de navigatie op La Coquille, daar moet het stuwmeer in de buurt liggen. La Coquille kunnen we vinden, maar waar is het stuwmeer? Het kan toch niet waar zijn dat we een makkelijke wandeling uitzoeken waarbij je niet kan verdwalen maar dat we het beginpunt gewoon niet kunnen vinden. Tot we erachter komen dat ook de aanrijroute gewoon op de wandelbeschrijving staat. Lekker bezig.

We parkeren onze auto op het grote parkeerterrein en dan hebben we meteen het moeilijkste gedeelte van het spoorzoeken gehad, want inderdaad, je kunt niet mis. Een heerlijk pad brengt je rondom het meer. Geen hoogteverschillen. Wel lekker wandelen in de schaduw van de bomen.

gedenkteken le barrage de Miallet
Uitkijken over het stuwmeer van Mialet
wandelen rond het stuwmeer van Mialet
doorkijkje naar het stuwmeer van Mialet
infobord over wandelen rond het stuwmeer van Mialet
wandelen rond het stuwmeer van Mialet

Vogel observatorium 

Halverwege het grote rondje worden we nog verrast door een bijzonder uitziend bouwwerk. Hier is een observatorium gebouwd met levende wilg. Prachtig uitzicht, maar geen vogels.

vogeluitkijk bij het meer van Mialet
Vogeluitkijk bij het stuwmeer van Mialet
infobord over de vogelstand bij het stuwmeer van Mialet
De dam die het stuwmeer van Mialet vormt.

Over de dam lopen we het laatste stukje terug naar de auto.

Het meer van Miallet

Dit was een heerlijke wandeling. Jammer genoeg vergeet ik de app Endomondo uit te zetten en kom daar pas op de terugweg in de auto achter, waardoor ik al snel drie extra kilometers op de teller heb zitten. Het is zeker tijd voor wijn.

Tijd voor wijn

Handig om te weten:

♦   Deze wandeling werd gemaakt vanaf camping La Bucherie. Deze camping ligt in de Dordogne, in Frankrijk. Kijk voor meer info op: camping la Bucherie.

♦   Vanaf de camping is het ongeveer 15 minuten rijden  (9 km) naar het beginpunt van deze wandeling.

♦   Ik maakte de wandeling in het voorjaar van 2017. Lees over dit heerlijke weekendje weg in het blog: Wandelen en onthaasten bij Camping La Bucherie in de Dordogne.

♦   Een andere leuke wandeling die je vanaf de camping kunt maken vind je hier.

♦   De routebeschrijving van deze wandeling kun je ophalen bij de receptie.

Cijfers & Weetjes

Afstand rondom:  ongeveer 8 km

Duur: 1 uur en 40 minuten, inclusief foto momentjes

Stijgen: 0

Dalen:0

Eet- en drinkgelegenheid: geen

Vertrek en start: parkeerplaats bij het stuwmeer: Plan d’Eau de Mialet

Endomondo map van wandeling rond stuwmeer van Mialet

Helaas zijn deze gegevens vervuild doordat ik vergat de app uit te zetten, waardoor 3 km met de auto geregistreerd is.

vervuilde data van wandeling rond stuwmeer van Mailet.