rondwandelingen van 15 km

door bos, beekdal, heide en veen

85% zandpadgarantie

Weer zo’n mooie Trage Tochten Gids

Drenthe is bij een wandelprovincie bij uitstek. Omdat Drenthe als een van de laatste provincies tot ontwikkeling is gekomen is de provincie open en leeg gebleven. Een mooi voorbeeld is het Reestdal. De Trage Tocht Oud Avereest die in deze gids staat, loopt door het ongerepte Reestdal.  De beek heeft hier altijd vrij kunnen meanderen, geen mensenhand heeft geprobeerd hem om te leggen.

Naast de route Oud Avereest beschrijft Rob Wolfs nog 16 wandelingen waarin hij bewust de stille plekken van Drenthe heeft opgezocht. Maar Drenthe is meer: er is een lange en rijke archeologische en cultuurhistorische geschiedenis. U komt hunebedden tegen, mooie oude esdorpen, veenkoloniale overblijfselen en wandelt langs de mooie oude gebouwen van de Maatschappij voor Weldadigheid.

wandelgids dwalen door DrentheWie alle wandelingen uit deze gids gaat lopen zal ontdekken dat Drenthe veel meer te bieden heeft dan bos, beekdalen, heide, veen en rentenierende senioren op de fiets.

PS.   Je kunt trouwens alle wandelgidsen van Uitgeverij Onregelmatig winnen. Ik schreef er over in deze blogpost: Wandelgidsen met een thema; win ze allemaal