Hoogtepunten op het platteland
13 bergtochten van 12 tot 18 kilometer

Ik keek echt uit naar deze gids. Eén van de wandelingen beschreven in dit boekje heeft namelijk het predicaat ‘mooiste wandeling van Nederland 2018’ gekregen. Ik liep deze wandeling over de Markelose Berg in de zomer van 2018 en was er van onder de indruk. Uit de koker waar deze wandeling vandaan komt, zullen vast meer mooie komen.

Truus Wijnen, Tukker in hart en nieren, schreef deze frisse gids over de Twentse Wallen, de Twentse stuwwallen om precies te zijn. Ze zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd door het opstuwende ijs. Op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug zijn deze duidelijk herkenbare plooien en glooiingen in het landschap het duidelijkst te zien. Truus beklom ze allemaal en zette er voor ons de mooiste routes uit.
Geniet van de fraaie vergezichten, kronkelende bergpaden en diepe dalen. En dat allemaal dichtbij huis in Twente.

De wandelgids is voor € 16,95 te koop bij de betere boekhandel in Nederland en België en op de website van Gegarandeerd Onregelmatig. Of bestel de gids via deze link en ik krijg er een kleine provisie van. Het maakt voor de prijs niets uit.

PS Je kunt trouwens alle wandelgidsen van Uitgeverij Onregelmatig winnen. Ik schreef er over in deze blogpost: Wandelgidsen met een thema; win ze allemaal