De wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 was een groot succes. Ik heb er van genoten en heb ook alleen maar tevreden wandelaars ontmoet. Het was super georganiseerd, er waren heel veel enthousiaste vrijwilligers die alle deelnemers prima verzorgden met een natje en een droogje op de stempelposten en er was een route die bijna alleen maar over de landerijen ging waardoor je vlak langs de bollenvelden kon lopen. Hoewel er al best veel tulpen gekopt waren, was er nog meer dan voldoende over om van te genieten. Wat een kleuren! De regen hield zich ook in, het kon eigenlijk niet beter.

Weekendje weg

Hans en ik hadden besloten er een weekendje weg van te maken. Lekker wandelen in de Noordkop. De nieuwe NS wandeling Den Helder stond op ons lijstje [lees het blog] en deze wandeling van Kleurrijk Julianadorp wilden we zeker doen. Mary van Camping Duinzoomhoeve had ons uitgenodigd om in een hooiberghut op de camping te overnachten en dat namen we graag aan. Alles zag er veelbelovend uit. Behalve dan de weerberichten. Eerst werd het in de week ervoor veel te warm, zodat de bloemen heel snel uitbloeiden en gekopt zouden moeten worden. En op de zaterdagochtend van dit weekendje uit, werden we wakker van een flinke stortbui op ons slaapkamerraam. Nee hé, het zal toch niet.

Den Helder

Toch knapte het weer op en tegen de middag reden we richting Den Helder. De weg er naar toe was al heer erg kleurrijk en rond Anna Paulowna stonden prachtige bloemmozaïeken in de tuinen. In Den Helder wandelden we de verrassend mooie NS wandeling Helderse Duinen en we stapten aan het eind van de middag in de auto om naar de camping in Julianadorp te rijden.

Mozaieken in Anna Paulowna - melkmeisje

Camping Duinzoomhoeve

We werden hartelijk ontvangen door Mary. Zij is de bedenkster en belangrijkste organisator van de wandeltocht Kleurrijk Julianadorp. De wandeltocht start vanaf de camping. De voorbereidingen waren in volle gang. Wat een gezelligheid! Mary begeleidde ons naar de hooiberghut. Wat een leuk ‘tiny housje’: vier bedden, een tafel met stoelen, aanrecht en wc. Groter is het niet, maar alles wat je nodig hebt zit er in. Veel luxer dan de gemiddelde trekkershut. Hier hun je gemakkelijk vakantie houden. Tof ook, zo vlak bij de zee en Den Helder.

Camping Duinzoomhoeve in Julianadorp - hooiberghut
Camping Duinzoomhoeve in Julianadorp
Camping Duinzoomhoeve Julianadorp

We staan midden tussen de bloembollenvelden. Ik móet wel fotograferen. :-)

Paal6 Julianadorp

We kregen van Mary een tandem te leen en zetten koers via het duinpad naar strandpaviljoen Paal6, waar we heerlijk gegeten hebben.

Wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp

Nu komt het geniale: terwijl wij rustig aan een heerlijk ontbijtje zitten (probeer zeker het gebakken ei op notenbrood als je hier bent) zien we de eerste wandelaars al vertrekken. Dit is echt wel heel relaxed zo.

Camping Duinzoomhoeve in Julianadorp
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - Tulpen boven Amsterdam

Het weer is druilerig. Jammer. Wij hebben afgesproken met Anja, Riette en Martin. Vandaag lopen we met z’n vijven. Gezellig! Als zij zijn gearriveerd, vegen wij de laatste kruimels op en halen ook onze stempelkaart op. We vertrekken terwijl het nog steeds een beetje mottert. Dat duurt slechts 5 minuten. Dan wordt het droog en het blijft droog. Prima wandelweer!
Vanaf de weg naar de camping steken we vrijwel meteen het land in. We lopen vlak langs de bollenvelden, langs slootjes, over bruggetjes en komen niet meer op de openbare weg. Wat een prachtige route. We zien zoveel mooie bollenvelden, prachtige views en bijzondere tulpensoorten. Enfin kijk zelf maar, de foto’s spreken voor zich:

Een fotogalerij

wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - rode en oranje tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - witte druifjes
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - rode tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - routepaaltjes

Een stempelpost

wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019

En weer verder

wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - rode tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - bollenvelden
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - roze tulp fotograferen
paarse tulp
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - rode en roze tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - gele tulpenvelden
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - zwarte tulp
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - roze tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - rode en gele tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - rode en gele tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - oranje tulpen
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - bollenvelden
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - finish
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019 - fanfare
wandeltocht van Kleurrijk Julianadorp 2019

Bedankt Camping Duinzoomhoeve en alle vrijwilligers voor deze mooie dag.

Handig om te weten:

  • De wandeltocht Kleurrijk Juliandorp vindt eenmaal per jaar in de lente plaats. De datum is afhankelijk van de bloeiperiode van de bloemen. Kijk op op de website van Kleurrijk Julianadorp voor de definitieve datum.

  • Er worden twee routes uitgezet; de 10 en de 15 kilometer. Beide routes gaan gelijk op, de 15 km maakt een extra lus. De start van beide routes is op camping Duinzoomhoeve in Julianadorp. Daar is voldoende parkeerruimte.

  • De wandeling gaat over de landerijen tussen de bloembollenvelden door en is dus veelal onverhard.

  • De kaartjes zijn in de voorverkoop goedkoper.