Kroatië is een prachtig land en een veelzijdige vakantiebestemming. Je vindt er historische steden, ongerepte natuur, pittoreske vissersdorpjes, mooie stranden en wonderschone natuurparken. Je kunt er heerlijk eten en ook niet onbelangrijk: de prijzen vallen heel erg mee. Ontdek Kroatië als wandelland en laat je verrassen door overweldigende natuur.
Als je kunt kiezen raad ik je echt aan om Kroatië in het voor- of najaar te bezoeken. Ik geef je 5 redenen waarom:

1. Temperatuur

Het kan er ontzettend heet zijn in de zomer. Vanaf mei komt de gemiddelde maximale temperatuur al boven de 20 graden uit. In de zomermaanden loopt dat op tot gemiddeld 28 graden. Gemiddeld, dus er zijn regelmatig dagen dat het kwik boven de 35 graden uitkomt. ’s Nachts koelt het ook niet lekker af. De gemiddelde minimale temperaturen zijn in de zomer zo’n 18 graden. Als je er van houdt is het top. Wil je wandelen en lekker actief zijn tijdens je vakantie, kies dan voor Kroatië in het voor- en najaar.

2. Rust

Steeds meer mensen ontdekken Kroatië als vakantieland. Dat maakt het ook een stukje drukker. Op sommige plekken heb je dat liever niet. Neem de Plitvicemeren of de Krka watervallen, echte must-do als je in Kroatië bent. Maar niet als je over de hoofden moet lopen. Vermijd de zomermaanden en je hebt ruim baan om al het moois te zien.

3. Kosten

Het scheelt meer dan een slok op een borrel als je in het voor- of najaar gaat vliegen, entree moet betalen, een hotel zoekt of een complete vakantie in Kroatië boekt. Om een voorbeeldje te geven; wij huurden eind oktober voor 5 dagen een auto voor 56 euro. Dat geloof je toch bijna niet. Ook de entree van de National Parken gaat omlaag. In de zomer betaal je bijvoorbeeld 200 kuna voor een entreekaartje voor de Krka watervallen. In de herfst is dat 100 kuna.

4. Natuur

De natuur is zoveel levendiger in de lente en de herfst. De kleuren zijn dan het allermooist. In de lente ontluikend groen en bloemen (orchideeën) en schitterende herfstkleuren in de herfst.

5. Meer water in de watervallen

Wat je eigenlijk niet kunt overslaan als je in Kroatië bent is een bezoek aan de Plitvicemeren en de Krka watervallen. Maar ook op andere plekken speelt het water een betoverende rol, bijvoorbeeld bij de rivier Krupa, met zijn mooie watervallen. Nog een reden om dit in het voor- of najaar te bezoeken is het feit dat er gewoonweg veel meer water is om de watervallen extra spectaculair te maken.

Wil je plannen maken om naar Kroatië te gaan? Dit zijn handige links om je vakantie voor te bereiden:

Wndelvrouw oké stempel→ Goedkoop vliegen op Kroatië (Pula vanaf €71,-)

→ Kroatiëgids met volop informatie over wandelingen en autotochten

→ De voordeligste auto huren

flavicon wandelvrouw