Deelstaat SalzburgerLand in Oostenrijk is een ideale vakantieplek voor iedereen, in elk seizoen. Wintersporten, fietsen, zwemmen in de mooiste meren, cultuur snuiven, kastelen bezoeken, muziek, lekker eten, voor jong en oud, met vrienden of het hele gezin, het kan allemaal. Er is één activiteit die niet genoeg aandacht kan krijgen: wandelen! De mogelijkheden zijn legio. SalzburgerLand is dé plek voor een fijne wandelvakantie. Kijk eens naar de volgende inspiratietips.

De Hohe Tauern Panorama Trail

Een nieuwe langeafstandwandelroute is de Hohe Tauern Panorama Trail, een route van maar liefst 275 kilometer lang dat 14.000 hoogtemeters telt. Het loopt van de Krimmler watervallen door tot Hüttschlag aan het eind van het Grossarltal. De Panorama Trail is verdeeld in 17 etappes, die je natuurlijk ook afzonderlijk kunt lopen. Onderweg heb je de meest fraaie uitzichten op het berglandschap, want je loopt altijd op een hoogte tussen de 1.500 en 2.400 meter.  Als je wel meerdere trajecten wilt koppelen kun je een overnachting boeken in het dal of in de berghutten op de route. Let op: dit is wel een route voor geoefende wandelaars.

Bezoek de Liechtensteinkloof en 4 andere spectaculaire wandelroutes in Grossarltal

De Liechtensteinkloof (Liechtensteinklamm) is de langste en diepste kloof van de Alpen. Een hele belevenis als je tussen de 300 meter hoge wanden wandelt en de hemel bijna niet meer kunt zien. Water raast onder je door en verschillende watervallen kletteren langs de wanden. Dit natuurfenomeen, met aan het einde een prachtige grote waterval, kun je via een wandelpad over bruggen en trappen bezoeken. Deze wandelroute in de regio Grossarltal wordt in dit Wandelvrouw-artikel besproken samen met 4 andere spectaculaire wandelroutes. Wat dacht je namelijk van een wandeling vanaf de Kreuzkogel met panoramaplateau, het doen van een klettersteig of wandelen naar de Kreealm-waterval of de verborgen Schuhflickersee. Durf je het aan?

Wandelvakantie in SalzburgerLand
De Helix in de Liechtensteinklamm. Fotocredits: @MirjaGeh

Maak een dagwandeling in Salzburger Sportwelt

Laat je blik glijden over de hoge bergtoppen. Sta op ooghoogte met de roofvogels die door de lucht glijden. Geniet van de fantastische panorama’s, dompel je voeten onder in een koud bergmeer en laat je onderweg verwennen in een van de rustieke berghutten. Salzburger Sportwelt kent 1.000 km aan gemarkeerde wandelroutes.

Ben je toe aan een stevige klim omhoog, of stap je liever in een van de gondels om meteen op hoogte te genieten van je wandeltocht? Eén ding is zeker: wie graag wandelt en geniet van de natuur is in Salzburger Sportwelt op de juiste plek!

Ik zocht er zes mooie dagwandelingen voor je uit. Dit zijn ze: wandelen met alpaca’s, een panoramische wandeling naar Hochgründeck, etappe 49 Arnoweg van Zauchensee naar Altenmarkt, de Hofpürglhütte-wandelroute vanuit Filzmoos, de Grüne Pfade im Tal en etappe 18 van de Salzburger Almenweg.

top kruis wandelvakantie
Bereik de top van Hochgruendeck. Fotocredits: Michael Groessinger

Ga op zoek naar de mooiste outdoorplekjes in Wildkogel-Arena

Geniet jij ook zo van een vakantie met hoge bergen, ruige natuur, watervallen, ontmoetingen met dieren en imposante uitzichten? Dan heb ik een super tip voor je: bezoek de regio Wildkogel-Arena in SalzburgerLand. Daar word je ondergedompeld in een overweldigende natuur en er zijn verschillende plekken die een onvergetelijke indruk op je achter zullen laten. Lees alles over de Krimmler watervallen, de Grossglockner Hochalpenstrasse en de Wildkogelbahn met de Panorama- en Rutschenweg.

In dit artikel vertel ik je er meer over. Je kunt ze wandelend bereiken, of er een wandeling aan vastknopen, maar dat hoeft niet.

krimmler watervallen
De Krimmler watervallen vlakbij Wildkogel-Arena mag je echt niet overslaan.

Doe een gratis wandel- of themaroute in Flachau

Flachau is bij Nederlanders voornamelijk bekend als een ski-regio die deel uitmaakt van de Salzburger Ski amadé. Helemaal waar en óók tof, maar daar doen we Flachau echt te kort mee. Je vindt er de rest van het jaar namelijk alles voor een heerlijke gezinsvakantie: wandelen, fietsen, allerlei funsports en er is een uitgebreid activiteitenprogramma. De wandelaar haalt er zijn hart op. Je kunt er natuurlijk gewoon op pad over het eindeloze netwerk aan wandelpaden, maar het leuke aan Flachau is dat er dagelijks begeleide wandeltochten georganiseerd worden met verschillende thema’s. Dáár gaat dit blog over. Laat je verrassen met almenwandelingen, culinaire wandeltochten, bergtopwandelingen en nog heel veel meer.

Wandelvakantie in SalzburgerLand
De ‘zonsopgangwandeling met topontbijt’ is een van de vele gratis themawandelingen.