Skiën in Obertauern is natuurlijk geweldig. Maar is skiën niet jouw ding, of wil je eens wat anders leren of zoek je een aanvullende activiteit om met de hele groep te doen, laat dan je oog eens vallen op deze 5 winterse activiteiten, die je kunt doen bij Gnadealm Obertauern. In dit winterparadijs kun je de wintersport anders beleven.

Op slechts 10 minuten rijden van het bruisende skioord Obertauern en ver weg van de drukte van de skipistes biedt deze locatie een idyllische setting met een restaurant, een prachtig terras en de Sportshop Gnadealm. Ik was er half januari en ontdekte minimaal vijf betoverende winteractiviteiten die deze plek te bieden heeft.

5 leuke dingen om te doen bij Gnadealm Obertauern 

1. Langlaufen (cross-country skiën)

Laten we starten met een beginnersles langlaufen. We kloppen aan bij Sportshop Gnadealm, waar we worden voorzien van de juiste uitrusting. We gaan op pad met Kathi, een ervaren instructeur, die ons in een paar uurtjes van ongelofelijke stuntels die bijna niet vooruit komen, transformeert tot beginnende langlaufers die al een mooie tocht kunnen maken. Het is een heerlijke ochtend. We starten op de oefenbaan en mogen al gauw een ronde maken door de adembenemende vallei, met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de hoge bergen.

Er liggen drie langlaufloipen in de categorie makkelijk (3km), middelmoeilijk (7 km) en zwaar (10km). Wij deden natuurlijk de makkelijke, maar er is dus ook voor de ervaren langlaufers van alles te beleven. Het is hier onbeschrijfelijk mooi. Er is trouwens ook een biathlon-schietbaan. Daar hebben we ons maar niet aan gewaagd.

Langlaufen Gnadealm Obertauern

Antonette, Bregje und Kathi. Gnadealm Obertauern langlaufen
Langlaufen Gnadealm Obertauern

2. Winters wandelen

De Gnadealm nodigt ook uit tot het maken van winterse wandelingen. Er is een gemarkeerde winterroute van 5 km. Wil je helemaal iets moois beleven, laat je dan meenemen op een begeleide sneeuwschoenwandeling en ontdek onder deskundige begeleiding de geheimen van de Gnadealm. Leer de juiste technieken en verken de meest schilderachtige hoekjes van dit winterwonderland.

Ga je liever alleen op pad, dan kun je ook ter plaatse sneeuwschoenen huren.

wandelen Gnadealm Obertauern

3. Sleetje rijden op de rodelbaan Gnadealm

Verzamelen maar. We staan met een groepje enthousiastelingen te wachten tot de sneeuwscooter ons naar boven brengt. Sommigen zijn best zenuwachtig. Er wordt gezegd dat dit een hele snelle rodelbaan is. Ik heb op advies van een local mijn skihelm op. “Is dat nodig?” vraagt een van de andere deelnemers. Ik weet het niet. Spannend vind ik het wel.

De rit naar boven, in een aanhanger achter een sneeuwscooter die volgehangen is met sleetjes, is al geweldig. In het halfdonker racen we naar boven. Lopen mag ook, maar dit is veel leuker. Boven aangekomen neem ik plaats op mijn sleetje, zet mijn hakken in de sneeuw om bij te sturen en te remmen en ga. Geweldig!

De baan is anderhalve kilometer lang en snel maar safe. Mocht je de bocht uitvliegen, dan hang je niet meteen in een boom. Ik vind het zo leuk dat ik voor een tweede rondje ga. Maar dan wel met mijn broekspijpen in mijn laarzen, want de sneeuw zat tot in mijn knieholtes.

De rodelbaan Gnadealm is open van 11.00 uur tot 21.00 uur. Wil je zeker weten dat er plek is, reserveer dan van tevoren.

rodelen tobagging Gnadealm Obertauern

4. Een romantische arresleetocht

Wil je het allemaal wat rustiger aandoen en romantisch genieten van de sfeervolle omgeving van de Gnadealm, maak dan een rit met de paardenslee. Laat de paarden je door het besneeuwde landschap trekken terwijl je geniet van de frisse lucht en de serene schoonheid van het dal. De rit brengt je naar de Hintergnadenalm. Vervolgens langs de beek naar de andere kant van het dal, door het grotendeels met sneeuw bedekte winterbos en terug naar de Gnadenalm. Je bent ongeveer een uur onderweg. Romantisch met z’n tweeën of kies een grotere slee waar de hele familie in kan.

5. Restaurant Gnadealm

Mijn favoriete winterse activiteit is genieten van de lokale gerechten. Het hoort er echt bij. Eerst buiten lekker in de weer en dan heerlijk bijkomen in de warmte van een restaurant. Bij de potkachel van restaurant Gnadealm lukt dat prima. Op de kaart staan vele Oostenrijkse specialiteiten. Wij kiezen voor een goulashsoep en delen samen een pannetje met Kaiserschmarren als dessert. De porties zijn mega. Dat wordt nog flink bewegen om dat er weer af te krijgen.

restaurant Gnadealm

restaurant Gnadealm Obertauern

Handige weetjes

  • Wist je dat Obertauern het meest sneeuwzekere wintersportoord van Oostenrijk is?

  • Obertauern staat vooral bekend om het skiën en snowboarden, maar er is zoveel meer te doen. De hierboven beschreven winterse activiteiten zijn daar een mooi voorbeeld van. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook nog schaatsen, snowkiten, paragliden, snowbiken of hondensleeën. Ontdek alle activiteiten hier.

  • Via Booking.com vind je gemakkelijk een verblijf in Obertauern.
  • Wij logeerden in het viersterren Hotel Rómerhof in Obertauern. Beter kan haast niet.
  • Gnadealm bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van skioord Obertauern en is bereikbaar met de gratis skibus.

  • Boek langlauflessen via Sportshop Gnadealm voor een perfecte start op de loipes.
sportshop Gnadealm Obertauern
beek Gnadealm Obertauern

Verantwoording: Ik was in Obertauern op uitnodiging van Tourismusverband Obertauern.