Paklijst Camino Portugues in november/december

 

In mijn hoofd had ik al 6 keer ingepakt, maar in werkelijkheid lagen de spullen nog her en der door het huis. De kleding ligt op stapeltjes: stapeltje ‘zeker mee’, stapeltje ‘misschien’, stapeltje ‘als er nog plek is’. Kledingstukken wisselden afgelopen dagen van stapel. Ik kocht nog een nieuw T-shirt, want zo’n eentje had ik nog niet (??!!??) en ik schafte een heuptas aan.  Tijdens mijn laatste wandeltocht met rugzak had ik die erg gemist. Om mijn handen vrij te hebben voor mijn stokken propte ik het routeboekje tussen de buikband van mijn rugzak. Geen succes. Het boekje moest in plastic omdat het anders oploste in het zweet, en elke keer als ik echt iets nodig had moest de rugzak af. Dat krijg je als het meer dan 30 graden is en je kleding geen zakken heeft. Het zal nu een stuk kouder zijn maar ik ga de buideltas toch proberen. Tevens hoofdkussen, heb ik al bedacht.

Nu, de avond voor vertrek, liggende de definitieve stapeltjes gereed. 1 stapel met kleren die ik morgen aantrek, 1 stapel kleding voor in de rugzak, 1 afdelinkje persoonlijke verzorging/handig om mee te nemen en 1 afdeling met spullen waar ik niet onderuit kom; een rugzak om alles in te doen is toch echt wel handig.

Hou ik over de stapel ‘heel belangrijk, maar gaat toch niet mee’.

Zakmes: Wordt er vast bij de tassencontrole op Schiphol uitgevist.
Fleecevest: Kiezen, kiezen, kiezen en ik heb voor de trui gekozen.
Poncho: Heb regenjas, regenbroek en regenhoes voor rugzak mee. Je kunt ook oververzekerd zijn.
Lakenzak: Ga ik vast spijt van krijgen als het erg koud in de herberg is.
Ducktape: Volgens mij heeft elke pelgrim ducktape bij zich. Ik leen wel wat als er iets stuk gaat. Zou trouwens niet weten wat er dan precies stuk zou kunnen.
Fototoestel: Deze is wel heel moeilijk. Ik kan foto’s maken met mijn telefoon en doe dit ook meestal. Er is geen plek in mijn buideltas en het toestel is van geen nut in mijn rugtas. Beter thuislaten. Morgenochtend beslissen.

 

 

Zojuist mijn  rugzak gewogen. Alles zit er in; ook mijn wandelstokken. Geen water, geen eten. Ik kom op:

rugzak
De rugzak staat scheef van de wandelstokken.

6,7 kg

 

Wandelstokken

Ik voorzie overigens nog wel problemen met de wandelstokken op Schiphol. Ik wil mijn rugzak meenemen als handbagage. Dat kan ook prima. Mijn 40 liter rugzak valt binnen de maten van 55x40X25. Maar met de wandelstokken erin gepropt ziet mijn rugzak er raar scheef uit en is hij 63 cm hoog. Ik ga het gewoon proberen. In het ergste geval moet ik mijn wandelstokken achterlaten. Balen natuurlijk, maar ze zijn al oud. Ik kan ook nog gewoon de stokken aan de buitenkant hangen. Ik weet niet wat handiger is.

 

Wat neem ik allemaal mee:

paklijst camino Portugues
Dit ligt klaar om aan te trekken voor vertrek.

Aan:

Wandelschoenen 1277
Broek Adidas 541
BH 100
Sporthemd 36
T-shirt Lange mouwen 182
wandelsokken 47
onderbroek 35
donsjas 463
lange regenjas 3194 gr

 

 

Wat heb ik ingepakt:

Paklist Camino Portugues
Hier kom ik, denk ik, niet onderuit.

Basisspullen:

Rugzak 40 l. 1043
regenhoes 90
Slaapzak 1307
stuffbag 90
regenbroek 179
Camel bag 179
wandelstokken 587
beker 97
bord 79
mes/lepel/vork 39
zaklamp 92
vuilniszak 25
3807 gr

 

Lang over nagedacht; dit is de kleding die ik meeneem.
Lang over nagedacht; dit is de kleding die ik meeneem.

Kleding:

Trui 443
sneakers 353
normale sokken 29
wandelsokken 50
wandelsokken 33
2 onderbroeken
T-shirt korte mouw 139
dikke fleece legging 116
dikke legging 107
sporthemdje 36
rok 246
thermoshirt lange mouw 299
pet 135
1986 gr

 

paklijst camino Portugues
Alle losse spullen bij elkaar. Verdelen in rugzak en buideltas.

Persoonlijk verzorging:

Handdoek 144
Toilettas met inhoud 337
zakje persoonlijk hygiene 151
zakje EHBO + handig 123
tube wasmiddel 85
840 gr.

 

 

En deze zal wel steeds zwaarder worden naarmate het vertrek dichterbij komt:

Buideltasje met inhoud 1199 gr
reispapieren
paspoort
portemonnee
pasjes
powerbank
oplaadsnoer
telefoon met hoesje
boekje Pelgrims Guide
papieren zakdoekjes
plastic tasje
enzv

 

 

Ik ben heel benieuwd of alles wat ik bedacht heb ook echt klopt. Deze paklijst voor de Camino Portugues heeft me heel wat hoofdbrekens gekost. Blijf me volgen en je zult het weten. Ik zal regelmatig bloggen over mijn belevenissen.

Wandelvrouw