De Hike & Dive hybrideshorts en de Fat Graphic Tee: een perfect zomers wandelsetje

Wandelen in de zomer vraagt om hele andere kledingkeuzes dan wanneer je in één van de andere seizoenen op pad gaat. RevolutionRace heeft outdoorkleding voor alle weersomstandigheden. Ik zocht deze keer een setje uit waarmee je de warmte goed kan hebben. Benieuwd waarom ik juist koos voor de Hike & Dive hybrideshorts in combinatie met de Fat Graphic Tee? Ik vertel in dit artikel waar je op moet letten bij wandelkleding om het koel te houden en waarom dit setje daar zo goed bij past.

Wat maakt de Hike & Dive hybrideshorts samen met de Fat Graphic Tee tot een perfect zomers wandelsetje?

De Hike & Dive hybrideshorts en de Fat Graphic Tee

De Hike & Dive hybrideshorts

Bloot of bedekt

Ga je in de zomer wandelen en het belooft een warme dag te worden, dan pas je je wandelkleding daarop aan. Het lijkt vanzelf te spreken dat je kiest voor kleding die zoveel mogelijk van je huid onbedekt laat, dus een korte broek of rokje en een hemdje. Toch is dat niet waar. Ten eerste is de zon op de blote huid veel warmer dan wanneer je beschermd bent door kleding. Kleding vangt ook het transpiratievocht op en helpt op die manier mee met afkoelen.

Daarnaast is er het gevaar van huidschade. Onbeschermd in de zon lopen geeft kans op verbranding en op de lange termijn op huidkanker. Ten derde ben je met veel onbedekte huid een prooi voor insecten. Dat kan lastig zijn en in het geval van teken zelfs gevaarlijk.

Ik kies er op een warme dag, waarbij ik geen kans loop om teken tegen te komen, niet voor om helemaal bedekt te gaan om alle gevaren te weren. Ik hou van blote benen en kies voor een T-shirt die wel mijn schouders bedekt, maar mijn armen vrij laat. Goed smeren met een zonnefactor en zo nodig Deet sprayen is mijn oplossing.

De Hike & Dive hybrideshorts en de Fat Graphic Tee

Welk materiaal

Voor een zomers T-shirt is katoen een prima keuze. Het voordeel van katoen is dat het vocht vasthoudt. Het ‘natte’ T-shirt helpt door verdamping je lichaam koel te houden. Het door mij gekozen Fat Graphic Tee is gemaakt van een zachte katoenmix en voelt heerlijk aan.

De hybrideshort is gemaakt van sneldrogend elastisch materiaal. Grappig is dat de stof wel in de lengte rekt en nauwelijks in de breedte. Daardoor blijft de short goed in model, kreukt niet en zit heerlijk comfortabel. Krijg je het nu erg warm tijdens je wandeltocht, dan kun je met deze short zwemmen. Vandaar de naam hybrideshort, je kunt er meerdere kanten mee op. Nu denk ik niet dat ik er snel mee in het water zal springen, maar het idee is leuk.

zwemmen met de Hike & Dive hybrideshorts
Toch een duik nemen?
Zwemmen met de Hike & Dive hybrideshorts
Haha, niet helemaal.

Kies je kleur

Wist je dat je het in donkere kleuren veel warmer krijgt dan in lichte kleuren? Donkerblauw en vooral zwart zijn not-done in de volle zon. Je stikt er de moord in. Daarom koos ik voor het T-shirt voor de kleur ‘burnt coral’, een oranjeroze kleur. Ziet er fris uit en je blijft er ook fris in.

Voor de short koos ik wel voor ‘zwart’, wat overigens geen effen zwart is maar een soort zwart-grijs streepje. De short is in allerlei geweldig leuke kleurtjes verkrijgbaar, maar saaie taart als ik ben ga ik voor veilig, gemakkelijk te combineren met allerlei leuke kleuren T-shirts en niet zo besmettelijk, dus ideaal voor op trektocht.

Niet te strak

Losse kleding zit in de zon veel comfortabeler dan strakke kleding. Nu ben ik sowieso niet van de hele strakke kleding, dus in dit geval kocht ik de Hike & Dive hybrideshort een maat groter dan ik normaal zou doen. Ik had in een filmpje gezien dat iemand hem aanhad waarbij hij ook wat losser zat en dat stond me erg aan. Ik draag maat 40/42, bestel normaal in maat L, maar nu in maat XL. Geen spijt van.

De broek zit daardoor iets nonchalanter. Ik hoef niet bang te zijn dat hij afzakt want er zit een koord door de broekband, waarmee ik hem strakker kan aantrekken.

Het T-shirt heb ik gewoon in mijn eigen maat besteld. Ik koop nooit strakke bovenkleding.

de Fat Graphic Tee

Comfortabel

Heerlijk met mijn handen in mijn zakken. Dat kan met deze short en daar word ik nou blij van. Ook fijn dat mijn telefoon in de achterzak kan. Ik wandelde laatst in een korte legging zonder zakken. Legging voelde top, maar het gebrek aan een zak voor de telefoon maakt dat ik hem niet snel meer zal aantrekken. 

In de praktijk merkte ik dat ik mijn telefoon vooral in de voorzak schoof. Omdat die lekker diep is rust de telefoon om mijn bovenbeen en zit hij niet in de weg. 

Handig is ook dat er een extra klein zakje achter een rits in de broek zit voor bijvoorbeeld een huissleutel, bankpas of geld.

The look

Uiteindelijk kies je natuurlijk ook gewoon wat je leuk vind en wat goed staat. Ik vind dit een heerlijk setje waar je me deze zomer nog veel in zal zien. Ik vind leuk aan het T-shirt dat de hals niet te strak is, het zakje op de borst breekt lekker en het grote logo op de rug vind ik spetterend, maar toch subtiel.

De broek heeft een mooie belijning. Het spleetje bij de zijkant van de pijpen en de schuine naden maken hem speciaal.

Review: De Hike & Dive hybrideshorts en de Fat Graphic Tee
Review: De Hike & Dive hybrideshorts en de Fat Graphic Tee

Hoe bevalt het setje?

Ik droeg tijdens mijn wandelvakantie op de ViaBerna de korte broek elke dag. Ideaal! Het was er elke dag erg warm en de korte broek was het enige wat ik aan wilde. Hoewel ik uren liep en behoorlijk zweette, irriteerde de broek nergens.  ‘s Avonds ging hij in een handwasje, even in een handdoek rollen en al weer bijna droog. De broek bevalt zo goed dat ik een tweede heb besteld, nu in het rood. 

Op diezelfde vakantie droeg ik het T-shirt om de dag. Ik wisselde het af met een ander shirt, anders heb je ook maar elke dag hetzelfde aan. Hoewel ik dat eigenlijk niet erg had gevonden. Het T-shirt draagt heerlijk, laat zich gemakkelijk wassen en drogen en blijft er mooi uit zien.

De Hike & Dive hybrideshorts en de Fat Graphic Tee vind je, samen met nog meer zomerwandelspullen, op de website van RevolutionRace.

Waar te koop?

De artikelen van RevolutionRace kun je alleen kopen via de webwinkel van RevolutionRace. Door geen fysieke winkels te hebben kunnen ze de prijzen laag houden. Dat merk je; ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ik ben fan van dit merk. Een goede kwaliteit outdoorkleding, in leuke kleuren en aansprekende modellen, voor een schappelijke prijs. Als je je via de website opgeeft voor de community van RevolutionRace komen regelmatig prijsacties je mailbox binnen, dat kan echt voordelig zijn. 

De Hike & Dive hybrideshorts heeft een adviesprijs van € 55,00

De Fat Graphic Tee heeft een adviesprijs van € 35,00

Meer RevolutionRace

Kijk op de website van RevolutionRace voor meer gave outdoorkleding. Lees hier mijn reviews over de Summit Tights en Whisper jacket, de Nordwand Pro Pants of de Flex Down Jacket.

Review: Fat Graphic Tee

⇒ Verantwoording: Deze review kwam tot stand in samenwerking met RevolutionRace. Ik mocht bij hen een zomerse set kleding uitzoeken in ruil voor een review, waarbij ik mij absoluut niet gecensureerd voel. Ik geef zoals altijd mijn eerlijke mening. Ik vind RevolutionRace een fijn merk voor een schappelijke prijs. Dit zijn spullen waar je wat aan hebt. 

Ik verdien er overigens niets aan als jij iets besteld.