Het klinkt gek, maar ik kan er soms echt van balen als het weer warmer wordt. Ik hou van jassen, van laagjes kleding en van lekkere lange broeken, wollen sokken en hoge wandelschoenen. Aan de ene kant is het natuurlijk heerlijk dat na die lange grijze winter we eindelijk wat zon hebben, maar juist nu is het extra moeilijk om afscheid te nemen van mijn nieuwste outdoor outfit, die ik kreeg van RevolutionRace. Ik heb de Summit Tights en de Whisper Jacket nog maar kort. Gelukkig heb ik de legging bijna dag in dag uit kunnen dragen tijdens mijn wandeltrektocht op de Great Glen Way. (Wat zit die broek lekker!) De jas liet ik thuis, maar gelukkig is het weer in Nederland wisselvallig genoeg en heb ik hem hier toch vaak kunnen dragen. Een heerlijke tussenjas die de regen buiten houdt.

De winter was lang genoeg om de legging en de jas te testen zodat ik jullie mijn bevindingen kan vertellen.

Summit tights en down jacket RevlolutionRace
De Summit legging ging mee naar Schotland, evenals de Flex Down Jacket van RevolutionRace.

De Summit legging

Laten we starten met de legging. Het is een ‘leukie’. Hij is zwart, maar heeft donkergrijze verstevigde stukken op de knieën, onderaan de pijpen aan de binnenzijde, en op de kont. Ik snap dat die erop zitten voor de sterkte en bescherming, maar het staat ook gewoon heel erg leuk. Gek genoeg was het me op de foto’s op de website van RevolutionRace niet opgevallen dat het kleurverschil van de verstevigde vakken met het zwart van de broek zo groot was, dus toen ik de legging uitpakte keek ik er wel even raar van op. Maar uiteindelijk vind ik het bijdragen aan mijn liefde voor de broek.

De stof

De stof van de legging is stevig maar toch zacht. Verrassend zacht zelfs. Hij is dikker dan een gewone sportlegging. Dat maakt hem uitstekend geschikt voor wat koudere temperaturen. Het is géén zomerlegging.

De versterkte vlakken zijn van een ander soort stof. Het voelt van de buitenkant wat stroef aan. Aan de binnenzijde van de broek is de stof gewoon zacht. bleken een uitkomst. Geen natte/vieze kont als je ergens op gaat zitten. Fijn voor de knieën als je dan toch op je knieën moet zitten.

Summit Tights Dames Black, RevolutionRace
Summit Tights Dames Black, RevolutionRace

Summit Tights Dames Black, RevolutionRace

Pasvorm

Omdat de stof wat steviger is, zit de legging ook mooi. Ken je dat je door je legging heen elke vouw, bobbel en cellulitis ziet? Nou, dat is bij deze legging absoluut niet. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij zit ook heerlijk. Bewegingsvrijheid aan alle kanten.

Ik koos voor maat L en die paste perfect. Ik draag gemiddeld maat 40/42.

Zakken

Geniaal vind ik de zakken die hoog aan beide zijden van de benen zitten. Daar past mijn telefoon heel handig in. Omdat de zakken elastisch zijn, zijn ze onzichtbaar als je er niets in stopt. Zit de telefoon, of iets anders erin, dan drukt de elastische stof het voorwerp tegen je benen aan. Geen zwaar geklots in je broekzakken, of dat je je niet meer bewegen kunt, zoals bij andere broeken.

In de broekband zit een derde zak. Het mag de naam eigenlijk niet hebben. Het is een opening in de broekband waar je een sleutel of wat geld in zou kunnen stoppen. Ik heb het vakje tot nu toe niet gebruikt.

Summit Tights Dames Black, RevolutionRace

Ritsjes

De legging heeft onderin de pijpen een ritsje. Die moet je echt open maken, anders lukt het niet de broek aan of uit te trekken. Onderaan de pijp zit aan de binnenzijde een gelstrip. Die ontdekte ik pas toen ik de broek al dagen gedragen had. Je voelt het dus niet. De strip zorgt er wel voor dat de pijp niet omhoog kruipt, maar aan je been blijft ‘plakken’.

Hoe bevalt de Summit tights?

Zoals gezegd droeg ik de legging bijna elke dag op de Great Glen Way. Alleen op regendagen koos ik voor een waterdichte wandelbroek van RevolutionRace, die ook prima zit, maar het niet haalt bij het draagcomfort van de Summit Tights.

Het aller ergste wat kan gebeuren met een legging is als hij afzakt. Zo’n eentje die langzaam naar beneden kruipt en die je maar blijft ophijsen. Zo’n legging gaat bij mij meteen in de zak voor het Leger des Heils. Deze legging komt daar zeker niet voor in aanmerking. Ik hou hem. Ik hou van hem. Hij zit heerlijk en gaat geen kant op. De broek heeft een hoge waist, waar zelfs nog een touwtje in zit om aan te trekken. Maar die hoef ik niet te gebruiken

De versterkte vlakken bleken een uitkomst. Geen natte/vieze kont als je ergens op gaat zitten. Fijn voor de knieën als je dan toch op je knieën moet zitten. Het zal de broek ook langer mooi houden. Ondanks dagelijks gebruik en wildkamperen bleef de broek er fris uitzien. Ook geen nare geurtjes of andere ongemakken.

Het is dat ik het niet kan maken, maar anders zou ik in deze broek gaan wonen.

Summit tights in Schotland

Beveel ik hem aan?

Ja, ja en nog eens ja. Dit is een hele prettige legging voor een hele prettige prijs. De prijs-kwaliteit verhouding is top.

Na twee weken intensief gebruik ziet hij er nog uit als nieuw. Hoe hij zich over langere tijd houdt, daar kan ik natuurlijk nog niets over zeggen, maar ik verwacht dat het een duurzaam product is. Ik ben er in ieder geval heel blij mee en raad hem zondermeer aan.

Whisper Jacket

Omdat ik zo tevreden was over de Whisper Pants wilde ik er graag de bijbehorende jas bij hebben.

De Wispher Pants  is een regenbroek die je ook als gewone wandelbroek kunt dragen. Hij heeft allerlei extra’s zoals ritsen met dijbeenventilatie. Lees hier de review.

Meer dan een regenjas

De Whisper jacket is wat mij betreft meer dan alleen een regenjas, het is een multifunctionele jas voorzien van een waterdicht Hypershell® Pro membraan, waardoor hij wind en waterdicht is. De ritsen en naden zijn volledig getaped.

Maar de jas biedt meer. De twee grote borstzakken zijn gemaakt van mesh. Zet je ze open dan kan er frisse lucht de jas binnen stromen. Zet je ook de ritsen onder de armen open, dan krijg je een frisse lucht doorstroom onder de jas. Dat is super prettig bij outdoor activiteiten waarbij je warm wordt. Je kunt de ventilatie zo heel goed regelen.

Whisper Jacket van revolutionRace

De Whisper jacket heeft niet alleen hoge borstzakken, maar ook twee gewone steekzakken, die je af kunt sluiten met een rits. Ook aan de binnenzijde zit nog een zak met rits.

De jas is niet gevoerd, maar is een stevige shelljas.  Mijn jas weegt 661 gram (in L) Dat is niet heel veel, maar voor mij wel de reden om hem niet mee te nemen op wandeltrektocht door Schotland. Dan telt elke gram en koos ik voor een super licht regenjasje.

Maar verder is de Whisperjas  geschikt voor elke andere wandeling en buitenactiviteit. Hij is strechy, de mouwen zijn lang genoeg om er mee te kunnen fietsen en kunnen worden afgesloten met een klittenbandsluiting, en de jas maakt geen lawaai als je beweegt.

De jas is ook geschikt gemaakt om mee te skiën. Onder de grote capuchon past een helm. Hoewel de capuchon heel groot is, kan je hem gemakkelijk passend maken rond je hoofd door de koorden die je aan kunt trekken. Op de mouw zit een extra rits voor een skipas.

De maat

Ik kocht de jas in L, mijn gebruikelijke maat. De jas zit wat ruim. Dat is alleen maar prettig omdat ik zo nog een fleecevest of donsjas onder de Whisper Jacket aan kan trekken, waardoor hij ook echt geschikt is in alle weersomstandigheden.

Nog even over de kleur. Niet onbelangrijk.

Ik koos voor de kleur bronze green, die in het echt nog mooier is als op de foto’s. Het is een beetje poederige kleur. Ik vind het echt een geweldige kleur die een super combinatie maakt met mijn nieuwe deuter rugzak.

Whisper Jacket van revolutionRace

Nu snap je ook waarom het van mij buiten koud mag blijven. Dan hou ik lekker mijn nieuwe spulletjes aan.

Waar te koop?

De artikelen van RevolutionRace kun je alleen kopen via de webwinkel van RevolutionRace. Door geen fysieke winkels te hebben kunnen ze de prijzen laag houden. Dat merk je; ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ik ben fan van dit merk. Een goede kwaliteit outdoorkleding, in leuke kleuren en aansprekende modellen, voor een schappelijke prijs.

De Summit Tights heeft een adviesprijs van € 79,00

De Whisper Jacket heeft een adviesprijs van €149,00

BESTEL DE SUMMIT TIGHTS
BESTEL DE WHISPER jacket
SHOP IN DE HELE COLLECTIE van revolutionrace

Meer RevolutionRace

Kijk op de website van RevolutionRace voor meer gave outdoorkleding. Lees hier mijn reviews over de Monsoon Jacket Dames Chilli, de Nordwand Pro Pants of de Flex Down Jacket.

Summit Tights Dames Black, RevolutionRace

Summit Tights Dames Black, RevolutionRace

Whisper Jacket van revolutionRace

Summit Tights Dames Black, RevolutionRace

Whisper Jacket van revolutionRace

Whisper Jacket van revolutionRace

Verantwoording: Deze review kwam tot stand in samenwerking met RevolutionRace. Ik kreeg de jas en legging van hen cadeau. Dat had geen invloed op mijn mening. Ik ben zo tevreden over de producten dat ik het bijzonder leuk vind om een kortingscode weg te geven. Dit zijn spullen waar je wat aan hebt. Ik verdien er overigens niets aan als jij iets besteld.