Voordat ik de eerste foto’s kon maken, had ik het vestje al aan. Liefde op het eerste gezicht, meteen toen ik hem uit de verpakking haalde. Hij voelde heerlijk zacht aan, zag er comfortabel uit en op de kleur was ik al verliefd toen ik hem bestelde. Ik heb het hier over de Trekker Hoodie van RevolutionRace, een vestje dat een must-have is in elke wandelkleding collectie. Fijn als tussenlaag of om snel aan te trekken als het wat frisser wordt.

Elk seizoen krijg ik twee kledingstukken opgestuurd door RevolutionRace, om te testen en een review over te schrijven. Voor de herfst koos ik voor de Trekker Hoodie en de Typhoon Pants (die review volgt later). In deze review vertel ik je mijn mening over de Trekker Hoodie.

Het design

Aan het design van het vestje vielen me meteen twee dingen op. Ten eerste was dat onder de capuchon twee ringen zaten, waar normaal gesproken een koord uit komt, waarmee je een capuchon strak kunt trekken. Bij dit vest hadden die ringen die functie niet. Ze zaten er waarschijnlijk gewoon voor de sier.

detail capuchon Trekker Hoodie revolutionRace
Ringen zonder koord.

Iets anders wat me opviel was de boord bij de mouwen. Die is van een ander materiaal dan het vest en in een andere kleur. Niet mooi. Later kwam het bij me binnen dat het wel heel slim is. Qua slijtage en vies worden is de boord het zwakste plekje van het vest. Door er ander materiaal te gebruiken blijft het vestje veel langer mooi. Slim eigenlijk.

detail mouw Trekker Hoodie revolutionRace
Afwijkend materiaal/kleur boord.

Pasvorm

De pasvorm van het vest is wat je ervan mag verwachten. Het sluit mooi aan. De stof is rekbaar, dus wat voor figuur je ook hebt, je past erin. Wat fijn is, is dat het vest net iets meer lengte heeft dan de meeste vesten, het achterpand is ook iets langer dan het voorpand. Geen koude rug in dit vest.

Afwerking

De Trekker Hoodie is mooi afgewerkt. De naden zijn contrasterend, ritsen, boorden en biesband in dezelfde grijze kleur. Door het witte logo op de borst en de rug krijgt het geheel toch iets fris. De borstzak ziet er leuk uit. Toch zal ik deze niet snel gebruiken. Voor mij is dit geen goede plek om spulletjes in op te bergen. Dat ziet er maar rommelig uit. Het kapje boven op de rits bij de nek getuigd van een zorgvuldige afwerking. Niets vervelender dan een rits die irriteert in de nek.

Één van de laagjes

In het laagjessysteem is een fleecevest een belangrijke schakel. Dit vest past er heel goed in. Om te beginnen is het licht van gewicht, dus het kan gemakkelijk mee in de rugzak voor als het kouder wordt. Het is gemaakt van dunne fleece, dus het pas overal onder. Hoewel de fleece dun is, is het vestje lekker warm en kan heel goed gedragen worden als buitenlaag als het even iets frisser wordt. Het materiaal is goed ademend, dus sowieso heerlijk om in te wandelen.

Trekker Hoodie RevolutionRace

Bij de Trekker Hoodie draag ik hier de Summit Tights, ook van RevolutionRace.

De kleur

De petrolblauwe kleur (Teal) vind ik prachtig maar qua combineren blijkt het ook wel een lastige kleur te zijn. Met zwart kan natuurlijk altijd, maar dat maakt het allemaal wel erg donker. De Trekker Hoodie komt in 6 kleuren. Ik zag dat RevolutionRace dit vestje nu ook in een nieuwe kleur heeft: Vintage Rose. Prach-tig! Zal ik mijzelf er eentje cadeau doen?

Kortom

De Trekker Hoodie is voor mij een heerlijk gemakkelijk vestje dat ik graag draag. De Trekker Hoodie heeft een adviesprijs van 55 euro.

Waar te koop?

De artikelen van RevolutionRace kun je alleen kopen via de webwinkel van RevolutionRace. Door geen fysieke winkels te hebben kunnen ze de prijzen laag houden. Dat merk je; ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Meer RevolutionRace

Kijk op de website van RevolutionRace voor meer gave outdoorkleding. Lees hier mijn reviews over de Monsoon Jacket Dames Chilli, de Nordwand Pro Pants of de Flex Down Jacket.

Trekker Hoodie RevolutionRace

Trekker Hoodie RevolutionRace

⇒ Verantwoording: Deze review kwam tot stand in samenwerking met RevolutionRace. Ik mag bij hen elk seizoen twee item uitzoeken in ruil voor een review, waarbij ik mij absoluut niet gecensureerd voel. Ik geef zoals altijd mijn eerlijke mening. Ik vind RevolutionRace een fijn merk voor een schappelijke prijs. Dit zijn spullen waar je wat aan hebt.

Ik verdien er overigens niets aan als jij iets besteld.