Al heel lang stond een goede ademende regenbroek op mijn verlanglijstje. Maar ja, de prijs …. Al jaren maak ik gebruik van een goedkope plastic regenbroek. Dat gaat natuurlijk ook, maar nu ik de Typhoon Pants van RevolutionRace heb, wil ik daar nooit meer naar terug. Geen gedoe meer met natte schoenen uittrekken om je regenbroek aan te krijgen, niet langer meer de condensvorming aan de binnenkant van je regenbroek, zodat het binnenklimaat soms net zo nat is als de buitenkant. De Typhoon Pants lost dat allemaal op. Hier zijn mijn bevindingen.

De Typhoon Pants van RevolutionRace

Om te beginnen ziet de Typhoon Pants er helemaal niet uit als een doorsnee regenbroek. Je trekt hem aan als een gewone broek. Hij heeft een split met een rits, een drukknoop om hem te sluiten en twee diepe zakken die afgesloten worden met een gesealde rits. De broekband is achter elastisch. Nou hoef ik geen modeshow te lopen in de regen, maar als het toch zo kan, is dat best heel oké.

Typhoon Pants en Whisper Jacket van RevolutionRace

Ik draag hier de Typhoon Pants samen met de Whisper Jacket, ook van RevolutionRace.

detail van de Typhoon Pants van RevolutionRace

De Typhoon Pants ziet er uit als een normale broek.

detail van de Typhoon Pants van RevolutionRace

Elastiek in de achterband en een haakje om de natte broek aan op te hangen.

Zijritsen

De magie van deze broek zit hem voor mij in de zijritsen. Als het begint te regenen trek je deze broek heel snel over je wandelbroek heen door de zijritsen omhoog te ritsen waardoor je met schoenen en al, zo in de broek stapt. Ritsen naar beneden en klaar is Kees.

Review: Typhoon Pants van RevolutionRace
Je stapt er zo in, met je schoenen nog aan.

Waterdicht

Een regenbroek moet natuurlijk volledig waterdicht zijn. Alle ritsen in de broek zijn goed geseald en de naden zijn door een binnenste coating geplakt. Hier kan in theorie geen druppeltje door. Maar hoe zit dat in de praktijk? Om dat te testen had ik natuurlijk een flinke regenbui nodig, maar deze regenbroek leek wel een anti-regenbroek. Ik nam hem trouw mee in mijn rugzak, maar regenen deed het niet.

Pas half oktober, nadat ik terug was gekomen van een wandeltocht door de Hoge Venen in Oost-België, brak de hemel open. Ik was er zowaar voor het eerst blij mee. Ik was thuis en normaal gesproken zou ik ook niet naar buiten gaan. Maar nu kon ik eindelijk de waterdichtheid en het ademend vermogen van de broek testen. De broek was snel aangetrokken. Ik ging naar buiten, liet mij helemaal nat regen terwijl ik op flink tempo wandelde. Wat denk je?  Ik bleef helemaal droog.

Ademend

Was de broek ook ademend? In vergelijking met mijn oude plastic regenbroek was het een wonder. Natuurlijk werd het wel warmer en vochtiger met twee broeken aan, maar ik kon gemakkelijk wat frisse lucht toevoegen door de zijrits van de bovenkant te openen. De tweewegrits maakte dat mogelijk.

Onderhoud

Super dat de regenbroek gewoon in de wasmachine kan. Omdraaien en op lage temperaturen wassen. Geen wasverzachter gebruiken, dat tast de waterdichtheid aan.

Maatvoering

De maatgids op de website is goed kloppend. Ik zou geneigd zijn om deze broek wat groter te kopen omdat hij over een andere broek heen moet, maar daar is al rekening mee gehouden. De broek valt ruim genoeg om hem ook over een andere wat wijdere broek aan te trekken. Ik heb niet echt lange benen en hou best wel wat pijp over aan de onderkant. Dat is goed nieuws voor diegenen met lange benen.

Typhoon Pants en Whisper Jacket van RevolutionRace

Opbergen

De Typhoon Pants verdient een plekje in je rugzak, hij weeg maar 327 gram (in L). Op de website staat dat de broek gemakkelijk mee is te nemen in de geïntegreerde opbergzak. Nou zo gemakkelijk is dat nog niet. Ik moest eerst zoeken naar die opbergzak. Toen ik de broek omkeerde zag ik dat één van de twee steekzakken loshangend is. Dat zal hem zijn. Als een soort stufzak propte ik de broek er in. Dat past. Vraag me wel af hoe gekreukeld de broek eruit komt als ik hem lang op deze wijze in de zak laat zitten.

Typhoon Pants regenbroek opbergzakje

In een van de zakken van de broek kan je de hele broek opbergen.

Typhoon Pants regenbroek opbergzakje

De Typhoon Pants in het opbergzakje ziet er zo uit.

Kleur

Omdat ik meerdere regenjassen heb in verschillende kleuren, koos ik voor de neutrale zwarte kleur. De Typhoon Pants is ook beschikbaar in 4 andere, meer spetterende kleuren als roze en licht blauw. In combinatie met de Typhoon regenjas in dezelfde kleur heb je dan een super lichtgewicht, ademende regenset. Dat ziet er niet alleen tof uit, maar is ook veilig want je bent goed zichtbaar voor bijvoorbeeld automobilisten.

Één tip

Ik heb een tip voor de makers van de Typhoon Pants. Hij zou helemaal ‘af’ zijn als er aan de onderkant aan de elastische boord een ijzeren haakje zou zitten waarmee je de broek strak over je schoenen kan trekken, door hem aan je veters te haken.  Dan kan de broek nooit omhoog schuiven en hou je ook bij lagere wandelschoenen droge voeten.

Conclusie

Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst. De zweterige oude regenbroek had ik al veel langer geleden moeten inruilen. De prijs van 105 euro voor deze broek is heel schappelijk, vooral als je weet wat een ademende regenbroek bij andere gerenommeerde merken kost. Die broeken hebben zelfs alleen maar elastiek aan de bovenkant en geen lange ritsen.

Dit is een complete broek, met model en steekzakken en die geweldige zijritsen op de benen. Beter kan eigenlijk niet, behalve dan misschien dat ontbrekende haakje.

Waar te koop?

De artikelen van RevolutionRace kun je alleen kopen via de webwinkel van RevolutionRace. Door geen fysieke winkels te hebben kunnen ze de prijzen laag houden. Dat merk je; ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Meer RevolutionRace 

Kijk op de website van RevolutionRace voor meer gave outdoorkleding. Op de foto’s van dit blog heb ik ook de Summit tights en de Whisper Jacket aan. Ik schreef ook reviews over mijn favo korte broek en T-shirt van deze zomer: de Hike & Dive Hybrideshort en de Fat Graphic Tee. Of lees de review over de Flex Down Jacket.

Review: Typhoon Pants van RevolutionRace

Verantwoording: Deze review kwam tot stand in samenwerking met RevolutionRace. Alle reviews die ik schrijf bevatten mijn eerlijke en oprechte mening, of ze nu wel of niet tot stand zijn gekomen naar aanleiding van een samenwerking. Ik ontvang geen commissie als je iets besteld via de linken in dit artikel. De kortingscode is echt een cadeautje aan jou.