Toen de doos openging wist ik het meteen: Wat jammer! Ik had de wandellaars Sutherland van Grisport in maat 42 voor mijn man Hans besteld. Hij wandelt bijna elke avond met me en ik gunde hem deze mooie outdoorlaarzen, die zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt zijn. Maar nu ik ze real life zag, had ik ze eigenlijk wel zelf willen hebben. Maar toen ik het vrolijke gezicht van Hans zag, was het wel weer helemaal goed. Ik wandel graag naast een man met stoere laarzen.

Wandellaars Sutherland van Grisport

Ik mocht van Grisport hun outdoorlaars Sutherland uitproberen. Het is een nieuwe laars in hun collectie. Ik hou van dit soort multifunctionele laarzen die je gemakkelijk in en rond het huis kan dragen en die overal van pas komen. Wat deze laars echt interessant maakt is dat hij een wandelzool van Vibram heeft waardoor de laars de wandeleigenschappen van een wandelschoen heeft, waardoor je er ook lange afstanden mee kunt lopen. Supertof dus.

Voor mannen en vrouwen

Toen ik in de beschrijving las dat de laars voor mannen én vrouwen is, begonnen mijn radartjes te draaien. Ik kon de laars aan Hans cadeau doen. Die versleet aardig wat schoenen door steeds maar met mij op pad te zijn en zijn oude laarzen waren aan vervangingen toe. Ze zouden hem stoer staan.

Chesnut of Brown

Ik liet een afbeelding aan hem zien en hij wilde ze graag hebben. Toen het op bestellen aankwam zag ik pas dat ze in twee kleuren komen: Brown en Chesnut. Kiezen vond ik moeilijk. Alle twee mooi. Het werd een beetje iene miene mutte en ik kwam uit op de Brown, waarbij de voet donkerder is dan de schacht. Geen spijt daarvan.

Wandellaars Sutherland
Sutherland van Grisport

De maat

Hans draagt schoenen maat 42. Vaak voor wandelschoenen een maat 42,5. Omdat Grisport geen halve maten heeft bestelde ik de laarzen in maat 42 en dat was helemaal perfect, ze vallen groot genoeg.

Try it on, baby

Ik was verliefd op de laarzen, maar wat vond Hans er eigenlijk van? Die was ook enthousiast. De looks, maar ook dat de laars van binnen gevoerd is met een wolachtige voering. Heerlijk warm, maar niet zweterig. De eerste wandeling was echter even slikken. De naad die de overgang vormt van de leren voet naar de suede bovenkant liep precies over zijn enkel en schuurde daar. Maar het bleek minder ernstig dan gedacht. De naad liet zich gemakkelijk naar buiten drukken en maakte geen contact meer met de enkel. Pfffft.

Vibram zool

Hans vindt de laarzen heerlijk lopen en weet zeker dat het zijn keuze zal zijn de komende wintermaanden. Hij zegt dat hij echt kan merken dat de zool een Vibram wandelzool is. Hij  heeft grip op verschillende ondergronden en de zool geeft comfort omdat schokken goed opgevangen worden. De laars sluit goed om zijn voeten waardoor het wandelen comfortabel is.

Review: Unisex Wandellaars Sutherland van Grisport

Wandellaars Sutherland van Grisport

Waterdicht

Hij heeft er nog niet mee in enkeldiep water gestaan, maar alles wijst erop dat de laarzen waterdicht zijn. Ze hebben namelijk een waterdichte en ademende Spo-Tex membraan die tussen de verschillende lagen van de schoen is verwerkt.

Aan en uit

De laarzen gaan gemakkelijk aan en uit, aan de binnenzijde zit namelijk een rits. Wat ook handig is, is de gesp waarmee je de schachtopening kunt verstellen. Dat zijn net de details waarmee deze laars een extra plus krijgt. Ook met een wat bredere kuit kun je ze aan.

Wandellaars Sutherland van Grisport

Enthousiast

Ben jij ook enthousiast? Je kunt de wandellaars Sutherland van Grisport op deze website bekijken. Daar vind je ook een tool om de winkel dicht bij jou in de buurt te vinden, die Grisport schoenen en laarzen verkoopt. De Grisport Sutherland laars heeft een adviesprijs van 149,95 en is een unisex model verkrijgbaar in de maten 36 t/m 47.

Wil je toch online shoppen? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij BOL.com of Kampeerwereld

flavicon wandelvrouw

Verantwoording:
Ik maakte deze review in samenwerking met Grisport en Van de Vorst PR. Alle reviews die ik schrijf bevatten mijn eerlijke en oprechte mening, of ze nu wel of niet tot stand zijn gekomen naar aanleiding van een samenwerking. In deze blog staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een bestelling doet, ontvang ik zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie. Alvast bedankt!