Biel/Bienne – Aarberg

  • Afstand: 20 km
  • Stijgen: 320 m | Dalen: 300 m
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk | Fitheidsniveau: middel
  • Wandeltijd: 5 uur

Voor het eerst mijn oordoppen in met een voorleesboek aan.

Dit wordt een kort blog. Ik heb niet zo heel veel meegemaakt vandaag. Natuurlijk heb ik een lekkere wandeling gemaakt, maar eerlijk gezegd was er niet zo heel veel bijzonders te zien.

Ik pakte de bus naar het station in Biel/Bienne en wandelde naar het punt waar ik gisteren de route verliet. Het pad liep langs het water. Gelukkig de meeste tijd in de schaduw, want het begon al vroeg warm te worden. Ik zag de achterkant van een kasteel en allerlei oude panden. Dit was dus het historische deel van Biel/Bienne. Jammer dat mijn hotel daar niet had gestaan. Was leuk geweest om daar ’s avonds rond te lopen.

Langs het water Biel/Bienne
Langs de Thielle en het Nidau-Büren kanaal wandel ik de stad Biel/Bienne uit.

Biel/Bienne Thielle

Jäissberg

Na het water wandelde ik door een wijkje met een mooie biologische boerderij en daar ging het pad het bos in en omhoog. Ik beklom de Jäissberg, één de van de hoogste bergen van het Mittelland. Het was overigens een klein klimmetje. Dan een rustige afdaling door het bos, via de achterkant van een stadje, langs maisvelden en dan door een padenlabyrint waarbij ik steeds wel ergens water zie.

Port
Een biologische boerderij in Port.
ViaBerna etappe 6: de Jäissberg
Omhoog de Jäissberg op.
ViaBerna etappe 6: de Jäissberg
Vanaf de Jäissberg een mooi uitzicht over het heuvelachtige Mittelland.

Voor het eerst op de ViaBerna zet ik een luisterboek op als ik zie dat ik lange rechte stukken moet lopen. Ik ben bezig met het eerste deel van de Zeven Zussen van Lucinda Riley. Het boeit me echt.

ViaBerna etappe 6
Hier werd het tijd voor een luisterboek.
ViaBerna etappe 6 Mittelland
De temperatuur is al weer opgelopen tot 26 graden.
Caravan
Goeie reminder!

Mittelland

Ik heb de Berner Jura achter me gelaten en ben terecht gekomen in het Mittelland, een meer heuvelachtige streek die tussen de Jura en de Alpen van het Berner Oberland ligt. Dit is rivierenland, met de Alte Aare als belangrijkste waterweg.

ViaBerna etappe 6 Mittelland

ViaBerna etappe 6 over een brug

ViaBerna etappe 6 Mittelland

ViaBerna etappe 6 Mittelland

ViaBerna etappe 6 onder een brug

Pauze wandelbankje

Aarberg

Uiteindelijk kom ik aan in het middeleeuwse stadje Aarberg. Mijn hotel staat aan het centrale plein en daar word ik erg vrolijk van. Ik zie mijzelf hier vanavond wel aan het plein een hapje eten. Dit stadje verdient een mooie avondwandeling.

ViaBerna etappe 6 Aarberg

Shin Splints

Ik ga de avondwandeling trouwens niet te lang maken, want ik maak me een beetje zorgen over mijn scheenbenen. Ik voel een lichte pijn bij het wandelen en zit er helemaal niet op de te wachten dat het zich ontwikkelt tot shin splints. Rust zou het beste zijn, maar ja, ik heb nog twee weken wandelen voor de boeg. Heb jij misschien een gouden tip?

Hotel Krone Aarberg
Hotel Krone Aarberg

Ik slaap vannacht in hotel Krone in Aarberg

Het hotel is gevestigd in een historisch pand, midden in het centrum en ziet er aantrekkelijk uit. Ik heb een kamer op de tweede verdieping en het was wel even knipperen met mijn ogen toen ik daar binnenkwam. De kleuren springen me tegemoet. Volgens mij is het thema Rubiks cube, je weet wel, die vierkante puzzel met die primaire kleuren. Er liggen er drie op het nachtkastje, hij staat op een groot schilderij boven het bed en op 4 kleinere en de prullenbak is ook in de juiste kleuren. 😂😂😂

Bekijk Hotel Krone

Check andere hotels in Aarberg

flavicon wandelvrouw

Tijdens mijn wandelreis over de ViaBerna probeer ik elke dag een blog te schrijven. Dit is het zesde blog, in wat hopelijk een reeks van 20 gaat worden. Super leuk als je mee blijft lezen.

Komt de ViaBerna je nog onbekend voor? Lees dan het artikel: Ken je de ViaBerna, die wandelroute dwars door het kanton Bern in Zwitserland, die ik ga doen?

⇒ 20 dagen lang loop ik de ViaBerna. Dit is mede mogelijk gemaakt door Madeinbern.com en MySwitserland.com.

De juiste wandelschoen