Dat wandelen gezond voor je is wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat het je geld op kan leveren? Sommige zorgverzekeraars vinden het namelijk belangrijk dat je genoeg beweegt en geven je soms korting op je zorgpremie als je punten spaart in hun gezondheidsapps. We vertellen je hoe dat precies in zijn werk gaat, zodat ook jij kan genieten van de natuur, terwijl dat je ook nog eens een bonus oplevert!

Gezondheidsapps

Voor veel mensen wordt gezond leven steeds belangrijker. Dat blijkt uit het aantal gezondheidsapps dat de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond is geschoten. Denk bijvoorbeeld aan Fitmo, Myfitnesspal en Moves. Ze worden steeds populairder en door steeds meer mensen gebruikt.

Gezondheidsapps zorgverzekeraars

Er zijn ook zorgverzekeraars die een eigen gezondheidsapp hebben ontwikkeld: Dit zijn Menzis, VGZ, Zilveren Kruis, a.s.r. en IZZ. Hieronder een kort overzicht van de zorgverzekeringen die gezondheidsapps aanbieden.

De app SamenGezond van Menzis stimuleert je om meer te bewegen met weekdoelen. Je kiest zelf welk weekdoel je wilt behalen, bijvoorbeeld 10.000 stappen. Als je je weekdoel haalt, verdien je punten en krijg je korting op producten in de webshop.

Mindfulness Coach van VGZ heeft vijf mindfulness programma’s van twee weken met dagelijkse oefeningen. De oefeningen mag je zelf kiezen en zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. De app Actify van Zilveren Kruis is een digitale coach die je helpt met tip en tricks over hoe je gezonder leeft. Deze app biedt je ook workouts, recepten en meditatie. Zo helpt hij je om gezonder te leven.

In de app Salut van IZZ meet je je gezondheid door gegevens over je voeding, beweging, ontspanning en gewoontes in te voeren. Zo krijg je inzicht in je gezondheid. Met handige tips helpt deze app je om een gezonde leefstijl aan te leren. Bijvoorbeeld met een masterclass over slaap als je moeilijk in slaap komt of slecht slaapt.

wandelen verkeersbord

Korting op de premie van je aanvullende zorgverzekering

A.s.r. heeft de app Vitality. Deze is de eerste drie maanden gratis en kost daarna € 3,50. A.s.r. werkt samen met Etos, Intersport en Zalando. Met het halen van weekdoelen, die zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie, spaar je punten voor cadeaubonnen of korting op producten in deze winkels.

Elk jaar kan je dus worden beloond met een korting op de premie van je zorgverzekering. Let op: het gaat in de meeste gevallen om je aanvullende verzekering en niet om je basisverzekering.

Kies een zorgverzekeraar die bij je past

Met gezondheidsapps moedigen zorgverzekeraars je aan om gezonder te leven. Dit doen ze met leuke spaaracties en korting op producten of zelfs op de premie van je aanvullende verzekering. Check welke gezondheidsapp voor jou interessant is en beweeg met winst!

wandelen man berg

⇒ Je las zojuist een gastblog van Independer.

flavicon wandelvrouw