De stenen baden van Papingo zijn een echte must-see als je op het vaste land van Griekenland, in de Zagoriastreek bent. Niet alleen om te kijken, maar het is ook een heerlijke plek om afkoeling te vinden. Een oase van rust, schaduw en fris water. Neem je badkleding mee en dompel je onder.

De stenen baden van Papingo

Na een wandeling door de Vikos kloof – wat ook een echte aanrader is – gingen we op zoek naar de rivier Voidomatis, die de Vikos kloof gevormd heeft en naar de stenen baden van Papingo. Tussen de dorpjes Papingo en Micro-Papingo parkeren we de auto. Het is niet moeilijk te vinden. Er staan grote borden en al wat auto’s geparkeerd aan de kant van de weg.

topo kaartje - Zagoria - de stenen baden van Papingo

Hier moeten we een uitzonderlijk natuurfenomeen vinden; de stenen baden van Papingo. Door de rivier is hier een canyon uitgesleten. Op sommige plekken is het verder uitgesleten dan op andere plekken, waardoor er in de zomer water stil blijft staan, en er heerlijk kleine minizwembaden ontstaan.

Helaas stopt er net een witte touringcar bus en wordt een lading oudere mensen uitgeladen. Zij lopen 50 meter het pad op en zien de eerste uitgesleten rospartijen waar het water tussen blijft staan en zoeken daar een plekje. Het is er meteen overvol.

Ik trek mijn wandelschoenen uit en zoek langs en door het water een weg naar boven. Het wordt steeds stiller en mooier. Geweldig! Aangekomen bij de waterval kan ik niet verder. Wat is het hier mooi. Hier zou ik wel willen blijven.

Luieren bij de stenen baden van Papingo
Wandelvrouw bij de Stenen baden van Papingo
kleine waterval bij de stenen baden van Papingo
view op de stenen baden van Papingo
natte voetstappen op steen
jongetje baadt in de stenen baden van Papingo
view op de stenen baden van Pagingo
waterstroom bij de stenen baden van Papingo
Het is mooi bij de stenen baden van Pagingo
Wandelvrouw bij de stenen baden van Papingo
flavicon wandelvrouw

Verantwoording: Ik was in Griekenland in samenwerking met SNP natuurreizen. Zij ontwikkelen nieuwe wandelreizen in Griekenland. Een ervan is een individuele wandelrondreis langs de verschillende plekken die ik ook bezoek, waaronder Mount Olympus, de rotskloosters van Meteora en natuurlijk de Vikos kloof.

SNP Wandelvakanties