Het is behoorlijk waardeloos als je last hebt van koude voeten. Wit uitgeslagen tenen en voeten die aanvoelen als onbeweeglijke ijsklompen, het is geen pretje en kan je wandeling goed vergallen. Met een paar tips kun je al veel leed voorkomen. 

8 Tips voor warme voeten

1.

De allerbelangrijkste tip is om ‘voorverwarmd’ op pad te gaan. Haal je schoenen niet uit die koude gangkast en trek ze vlak voor vertrek aan, maar laat ze eerst op temperatuur komen. Dan onttrekken je schoenen niet meteen al alle warmte uit je voeten. Helemaal handig is het als je even een warming-up doet. Maak ook een paar flinke kikkersprongen voor je op pad gaat en je bloedcirculatie krijgt een boost waardoor je lekker warm wordt.

2.

Voor je vertrekt kun je ook je voeten insmeren met een crème, vaseline bijvoorbeeld. Fijner is om de extra verzorgende voetcreme van Gehwol te nemen, die een positief effect heeft op de vermindering van koude voeten en overmatige transpiratie. Er is ook een warmte-balsem van Gehwol, die de doorbloeding in je voeten bevordert.  Wat een ontdekking!

3.

Goede sokken zijn een must. Er zijn speciale sokken voor de winter. Die reguleren de warmte goed en drogen ook snel. Dat laatste is heel belangrijk, want door transpiratievocht en door vocht van buitenaf kunnen je voeten snel afkoelen. Neem geen katoenen sokken! Die blijven nat.

warme voeten

 

4.

De ideale winterschoen heeft een dikke zool, is gevoerd en houdt het vocht buiten.

5.

Loop je door de sneeuw, zorg dan dat die sneeuw niet van bovenaf in je schoenen komt. Ook dat geeft natte voeten. Draag hoge schoenen, trek je pijpen van je broek goed over je schoenen of gebruik gaiters.

6.

Zorg dat je sokken niet te strak zitten. Dat kan slecht zijn voor de bloedsomloop, die zorgt voor de warmtecirculatie.

7.

Je schoenen mogen ook niet te strak zitten. Vanwege de eerder genoemde bloedsomloop maar ook omdat lucht een prima warmte-isolator is. Een luchtlaag in je schoenen komt dus goed van pas om je voeten lekker warm te houden.

8.

Dan zijn er nog allerlei dingen die je in je schoenen kunt stoppen, die optrekkende kou vanuit de zool tegenhoudt. Denk aan inlegzooltjes. Je hebt ze bijvoorbeeld van wol of speciale thermische inlegzooltjes. Wil je helemaal zeker zijn van warme voeten, plak dan een voetverwarmer onder je sokken.

warme voeten

flavicon wandelvrouw

Deel dit blog op Pinterest:

Het geheim van warme voeten
het geheim van warme voeten