Soms doe je per ongeluk een mooie ontdekking. Ken je dat? Dat gebeurde mij toen ik de Vardag Lite Trousers testte. Ik heb namelijk best vaak dat ik wandelen wil combineren met een andere activiteit, waarbij je er niet wilt uitzien als een afritsbroekenwandelaar. Wandelen in een spijkerbroek vind ik dan niet de oplossing, want functionele wandelkleding is echt wel fijn. Nu met deze broek van Fjällräven had ik ineens een mooie dunne wandelbroek, die niet onderdoet voor een nette broek. Wél met alle functionaliteiten, in het zwart én met het model van een spijkerbroek. Wat een vondst![toc]

Wandelen in je stadse setje

Ik kreeg de Vardag Lite Trousers opgestuurd via een PR bureau, samen met een Keb Fleece Hoody en een Fjällräven T-shirt. Een prachtige set. De Keb Fleece Hoody was meteen een topper. Aantrekken en niet meer uittrekken. Die ging mee naar het Krijtlandpad, samen met het leuke, en zeer functionele T-shirt.

Voor de broek had ik iets meer tijd nodig. Hij is te dun als winterbroek, dus hij bleef nog even in de kast. Maar toen het buiten wat warmer werd en ik de broek voor het eerst mee uit wandelen nam (zit lekker!) merkte ik dat ik hem de rest van de dag ook aan hield. Daar kan je dus gewoon mee winkelen, naar een museum, een stuk fietsen of naar een ouderavond. Het is gewoon een leuke broek.

unboxing Fjällräven
unboxing Fjällräven
kledingset Fjällräven
Review: Keb Fleece Hoody

Over de Vardag Lite Trousers

De Vardag Lite Trousers is een hele lichte broek van slechts 300 gram (maat 42) met een simpel model. Het heeft taps toelopende pijpen, 2 steekzakken voor, twee kontzakken en een zak op het been. Die laatste ligt plat op het been, waardoor het niet meteen zo’n outdoorlook heeft. Het lijkt gewoon een keurige zwarte broek.

Maar als je hem aantrekt merk je echt wel dat het een functionele broek is. Hij is gemaakt van duurzaam, weerbestendig G-1000 Lite Eco stretch-materiaal. De stof is naar 2 kanten toe rekbaar, wat hem lekker comfortabel maakt.

De zak op het been blijkt dan ook super handig. Daar past mijn telefoon gemakkelijk in. Fijn om die bij de hand te hebben voor de route en voor foto’s.

De pasvorm is voor mij helemaal goed. De maat klopt met de maat die ik normaal ook draag.

Review: Fjällräven, de Vardag Lite Trousers & Keb Fleece Hoody

Een aanwinst

Ik vind de broek om verschillende redenen een aanwinst op mijn wandelbroekencollectie. Het is lichte broek, dus een goede keus voor als ik met een rugzak op pad ga. Zeker ook omdat de broek multifunctioneel is. Ik kan hem gemakkelijk ’s avonds ook aan, zonder er als een wandelaar uit te zien.

De broek is geschikt voor de drie warmere seizoenen. Hij draagt gemakkelijk en ziet eruit alsof hij jaren mee gaat. Dat laatste kan ik natuurlijk nog niet zeggen, maar het merk Fjällräven staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Minpuntje

Een minpuntje vind ik het logo van Fjällräven. Wat is dat een lelijke sticker. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Gelukkig draag ik mijn T-shirt er overheen.

Review: Fjällräven, de Vardag Lite Trousers & Keb Fleece Hoody
Stof van de Vardag Lite Trousers

De Keb Fleece Hoody

Liefde op het eerste gezicht. Al jaren ben ik op zoek naar de perfectie hoody, de perfecte tussenlaag tussen de hardshell jas en basislaag en ik denk dat ik hem nu gevonden heb.

De Keb Fleece Hoody heeft een hele goede pasvorm. Hij sluit mooi aan, volgt de lijnen van het lichaam, geeft voldoende ruimte aan de borsten en valt over de kont zodat ik bij bukken geen blote rug heb. Ik hou van een capuchon omdat die bij kou je nek en hoofd heerlijk warm houdt. Deze capuchon doet dat maar zit niet storend in de weg als hij omlaag valt. Een elastieken rand houdt hem mooi in vorm. De rits kan helemaal omhoog zonder dat hij in je gezicht zit.

De stof is stevig en glad van de buitenkant en warm en zacht van de binnenkant. Hij is niet heel erg dik, dat maakt dat hij perfect onder een jas past. Toch is het vest warm genoeg. Hij is gemaakt van een mengsel van polyester (gedeeltelijk gerecycled), wol en elastaan. Dat er wol in zit, voel je. Het maakt het fleece behaaglijk en voorkomt dat hij gaat stinken, ook na lang en intensief gebruik.

Nog even noemen dat de schouders afgewerkt zijn met versterkingen van G-1000 Eco en dat er een elastische rand zit om de capuchon, zoom en manchetten. Wat ik zelf heel subtiel mooi vind zijn de leren details als logo en lipjes aan de ritsen.

Het vest heeft twee steekzakken met ristsluiting en een verticale borstzak met ritssluiting. Mijn vest is zwart, maar hij is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Getest

Ik had de Keb Fleece Hoody voor het eerst aan op het Krijtlandpad. Ik wandelde die met outdoorcollega Antonette van het blog We12Travel en tot onze grote hilariteit had zij precies hetzelfde vestje aan. Wat een toeval. Ook zij was super enthousiast. Lees hier haar review.

Allebei de Keb Fleece Hoody van Fjällräven aan.
Allebei de Keb Fleece Hoody van Fjällräven aan.

De hoody bleek perfect. Heerlijk om zo te dragen, maar paste ook heel goed onder de donsjas, hield me comfortabel onder de regenjas (en het regende heel hard) met capuchon op. Maar ook, toen het heel koud was, onder de dons én regenjas.

Later ging de hoody mee naar de Great Glen Way. Hetzelfde verhaal. Perfect in alle omstandigheden. Maar daar besefte ik ook dat het een modieus vestje is, dat ik goed ’s avonds kan dragen zonder er meteen erg outdoorsy uit te zien. Super dus.

Nadeel

Ik kan niet zo snel een nadeel noemen van dit vest, behalve dan misschien de prijs. Dat is toch altijd weer slikken bij Fjällräven.

Review: Fjällräven, de Vardag Lite Trousers & Keb Fleece Hoody

1960 LOGO T-SHIRT

Bonus bij de set die ik kreeg was het 1960 logo T-shirt. Het heeft een redelijk subtiel logo en een prachtige groene kleur. Helemaal fijn vind ik de wat dieper uitgesneden hals. Maar het echte genot komt bij het dragen van dit T-Shirt.

Wat kan daar nou bijzonder aan zijn,  hoor ik je denken. Maar dit T-shirt, dat er uit ziet als een heel gewoon T-shirt, is gemaakt van een functionele stof. Het is lekker zacht, maar je blijft er vooral droog in. Vocht wordt razendsnel afgevoerd. Dat maakt dat hij prettig draagt in warme omstandigheden , maar ook als onderlaag als het koud is.

Het shirt is licht van gewicht. Ook essentieel op een wandeltrektocht. Wil je onderweg met de hand wassen, dan is het fijn te weten dat hij zo weer droog is.

Duurzaamheid

Zoals alle producten van Fjällräven wordt ook dit T-shirt met de grootste zorg gemaakt. Fjällräven let op het gebruik van materialen en zoekt vooral ook duurzaamheid in de lange levensduur van de producten. Ik hoop en verwacht dat ik dit shirt nog heel lang kan dragen.

1960 LOGO T-SHIRT van Fjällräven

Zelf kopen?

Ben je geïnteresseerd in één van de beschreven kledingstukken en zoek je een verkooppunt? Kijk dan eens via de linken hieronder. Het loont de moeite om alle linken te vergelijken. De prijzen kunnen verschillen.

Voor de broek:

Voor het vest:

Voor het T-shirt:

Meer Fjällräven reviews

Meer reviews lezen over kleding van Fjällräven? Kijk dan eens bij de volgende artikelen:

flavicon wandelvrouw

Verantwoording & Disclaimer: Ik kreeg deze kledingset van Fjällräven in ruil voor een eerlijke review. Die heb je zojuist gelezen. Ik kan nog niets zeggen over de levensduur van de kleding en hoe het zich houdt bij intensief gebruik, maar mijn ervaring met het merk is dat de kleding bijna onverslijtbaar is. Hier ga ik nog jarenlang plezier van hebben.