Wandelen om af te vallen. Het kan! Ik zie geweldige voorbeelden voorbij komen. Ook met een fors overgewicht is wandelen juist die low-impact beweging die zorgt voor een mooie vetverbranding zonder dat het leidt tot blessures of ander ongemak. Ermee beginnen is makkelijk. Trek je schoenen aan en ga naar buiten. Succes vind je op je weg als je weet vol te houden en je tegelijkertijd je calorie inname in de gaten houdt. Ik geeft je 5 stappen om succes te bereiken.

5 stappen voor succes

Stap 1

Bedenk dat het geen marathon of een sprint is.  Geen gekke dingen doen. Ga lekker wandelen en laat de drang om te presteren thuis. Luister naar je lichaam en geniet van de wandelingen die je maakt. Dan hou je wandelen het langste vol. Probeer wel dagelijks een wandeling te maken van minimaal een half uur (of werk daar naar toe als dat niet meteen lukt) en plan een wat langere wandeling op je vrije dag.

Juiste wandelschoenen - Wandelschoenen of bergschoenen?

Stap 2

Vind een wandelmaatje. Gezellig toch, samen met een vriend of vriendin praat je zo een paar kilometer weg. En, afspraak is afspraak. Geen smoesjes als je wandelmaatje op je staat te wachten. Een wandelmaatje hoeft natuurlijk geen mens te zijn. Ga er op uit met een (leen)hond.

Stap 3

Geniet al wandelend van een luisterboek. Vooral als het een spannend boek is; dan kun je vast niet wachten om morgen weer te gaan. Je kunt ook je wandelingen opleuken met je eigen favoriete wandelplaylist.

Stap 4

Drink water. Het drinken van water maakt afvallen makkelijker. Het houdt je verbranding op gang, het voert afvalstoffen af en vermindert het hongergevoel.

Stap 5

De laatste stap is de allerbelangrijkste: Denk om je calorie inname.  Uiteindelijk komt het er toch op neer dat je meer calorieën verbruikt dan je inneemt. Dus vooral niet meer gaan eten omdat je zo lekker hebt bewogen in de buitenlucht. Dat is een echte denkfout.