Voordat de oude wandelkalender van de wand gaat en de nieuwe een plekje krijgt, is het een leuke gewoonte om nog eens door te nemen wat er allemaal is gebeurd het afgelopen jaar. Deze keer was ik er echt wel even stil van. Zoveel? Ongelofelijk. Ik heb een topjaar gehad. Ik blik graag nog even terug samen met jou aan de hand van foto’s.

 

Januari

Januari is niet mijn maand; meestal koud en nat waardoor ik weinig zin heb om naar buiten te gaan. Vanachter mijn warme kachel verzon ik de Facebookbookpagina #Wandel1000km in 2016. Daar heb ik het hele jaar plezier van gehad; wat een leuke community van mensen die elkaar motiveren en inspireren. Mijn wandeljaar startte traditioneel met de dubbele halve marathon van Egmond. Samen met vriendin Sally maakten we daar een super leuk weekend van: hotelletje, lekker eten, veel lachen en ook nog wel stevig wandelen.

wandel1000km

wandelvrouw januari 2016 

Februari

In februari besloot ik mee te gaan doen met de Nijmeegse Vierdaagse. Met vriendin Anja gaven we ons op bij de Via4daagse, een trainingsprogramma waardoor we automatisch verzekerd waren van deelname. Ik schreef een gastblog voor de site van de Viavierdaagse en ik startte op de Wandelvrouw site een wekelijks blog met de naam: Wandelvrouw doet de Nijmeegse Vierdaagse. Nog ….. dagen.  Daar waren mijn wekelijkse vorderingen en ups en downs te volgen.

 Wandelvrouw februari 2016

 

Maart

In maart schreef ik mijn eerste blog als expert wandelvakanties voor Vakantieboulevard. Met Frans maakte ik een begin met het Zuiderzeepad LAW8 en met Anja liep ik mijn favoriete wandeling in Noord-Holland: De Noorzeeroute door de Schoorlse Duinen. Ik schreef er ook een gastblog over op de site van Skafit. Gezellig was de 30 van Zandvoort, die we dit jaar met een groepje wandelden.

 Wandelvrouw maart 2016

Wandelvrouw maart 2016

April

Het eerste weekend van april wandelde ik met Anja de Fjoertoer Terschelling. Mijn eerste 40 km wandeling ooit. Dat was wat. De 30 km Bloesemtocht twee weken later was ineens een makkie. Wat een leuke wandeling trouwens. Ik maakte deze maand ook kennis met Wanda van het wandelblog WandaWandelt en we liepen samen een rondje rond het Naardermeer. Anja en ik namen onze training voor de Nijmeegse Vierdaagse serieus. Dat bracht ons om de week bij een georganiseerde wandeling. Samen met onze Facebookwandelvriendinnen Petra en Karin wandelden we bijvoorbeeld ook Bloeiend Zijpe.

Wandelvrouw april 2016

Wandelvrouw april 2016

 

Mei

Via de Viavierdaagse kwamen Anja en ik terecht op de Haarlemse Vierdaagse. Ahum, niet echt een topper. Wel een hoogtepuntje van het jaar was het blogweekend In Salland. Uitgenodigd door het toeristenbureau beleefden mijn man en ik een geweldig leuk weekend in het prachtige Salland en liepen we samen de Sallandse Zandloper, een route van 45 km en werden daarbij de eerste dag gegidst door Maarten Metz van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Gezellig. Later dit jaar zou ik me via Maarten aansluiten bij de Polderlopers om in de herfst en de winter een megawandeling te maken om bij het observatorium Robbert Morris de equinox mee te maken.

Wandelvrouw april 2016

Wandelvrouw mei 2016

 

Juni

Een ander hoogtepuntje was het weekend waarin Anja en ik naar Texel gingen om daar het evenement Om ’t Eiland mee te lopen. Geweldig! Twee weken later was de Alkmaarse Vierdaagse aan de beurt. Deze liepen we helemaal: 4 dagen 25 kilometer.

Wandelvrouw juni 2016

 Wandelvrouw juni 2016 Alkmaarse vierdaagse

 

Juli

Begin juli was ik op uitnodiging in Laag Holland. Hoewel het bij mij in de buurt is, heb ik mijn ogen uitgekeken. De Poldertocht, die ik met Wanda liep, was schitterend. Die wil ik nog wel een keer… Met Sally liep ik van Enkhuizen naar Medemblik; omdat het prachtig is en zo lekker dichtbij, maar het is natuurlijk ook gewoon een etappe van het Zuiderzeepad, LAW8

En dan is het eindelijk zover: De Nijmeegse Vierdaagse. Wat een belevenis! De 100ste en mijn eerste. Gelijk erachteraan wandelde ik met Sally de Strand6daagse. Jeetje, wat een supermaand.

Wandelvrouw juli 2016 laag Holland Wandelvrouw juli 2016 Nijmeegse vierdaagse

Wandelvrouw juli 2016 strand6daagse

 

Augustus

In augustus moet ik afkicken; even genoeg gewandeld. Deze maand wandel ik maar 75 kilometer (in 2016 in totaal 2308 km). Ik heb nu zoveel materiaal liggen dat het niet meer lukt om over elke wandeling en blog te schrijven. Dit is ook de maand dat ik me aansluit bij de Outdoorbloggers.

Wandelvrouw augustus 2016

 

September

Het stond al zo lang op mijn lijstje maar nu ging ik het echt doen: De Walk of Wisdom. Deze 136 km pelgrimsroute rond Nijmegen verdeelde ik in 6 etappes en met een complete bepakking (tent, kleding, koken, alles) liep ik hem in de zinderende hitte. WOW. Voor het eerst blogde ik op locatie. Elke dag hield ik een groeiende groep volgers elke dag via Facebook en mijn blog op de hoogte van mijn belevenissen. Geweldig om te doen!

Wandelvrouw 2016 september

 

Oktober

In oktober deed ik het weer wat rustig aan. Beetje wandelen in de buurt. Ik liep o.a de boomplanterstocht (altijd leuk om te wandelen in de Schoorlse Duinen)  en de Stellingroute in Laag Holland. Ik nam een weekje vakantie en ging met mijn man op vakantie naar Portugal. Helemaal goed en hoewel Portugal een geweldig wandelland is, hebben we het echt rustig aangedaan. Op mijn verjaardag (24 oktober) deed ik een fotoshoot voor Op Pad. Het resultaat was te zien in het decembernummer.

Wandelvrouw oktober 2016

 

November

En toen begon het weer te kriebelen. De Walk of Wisdom had me zoveel inspiratie gegeven dat ik me nu voorbereidde op de Camino Portugués. Eind november vertrok ik. Vanaf het inpakken schreef ik elke dag een blog. Mijn eerste echte wandeldag vanuit Porto was op 29 september.

 Wandelvrouw november 2016 Camino Portugues

December

Mijn Camino Portugués liep ik langs de kust van Portugal en Spanje. Werkelijk, wat een ongekende ervaring. De tocht op zich was al indrukwekkend, maar vooral de enorme support en de dagelijkse stroom van leuke reacties van het heel snel groeiende aantal volgers thuis, was overweldigend. Op deze manier een volgende meerdaagse tocht doen, staat voor 2017 bovenaan mijn lijstje.

 Wandelvrouw 2016 december santiago de Compostela

 

♦♦♦

 

2016 was voor mij een geweldig jaar. Met dank aan alle mensen die dit jaar met me zijn meegelopen  (letterlijk en figuurlijk) of me op een andere manier zijn gaan volgen. Mijn facebookvolgers zijn vertienvoudigd en kwamen op 31 december uit op 2.399. De Facebookgroep Wandel1000km is aan zijn tweede jaar begonnen en heeft begin 2017 al meer dan 800 leden. Het aantal unieke bezoekers op Wandelvrouw.nl is drie keer over de kop gegaan, het waren er in de maand december bijna 5.000 en helemaal blij ben ik met de abonnees op de Wandelvrouw Update. Van nul naar 750. En daarom:

 

Wandelvrouw.nl gaat in 2017 met nieuw elan door. Het wil nog meer een wandel-inspiratie-site worden waar je leuke nieuwe ideeën ophaalt over mooie wandelbestemmingen, tips voor gezellige wandelweekendjes weg voorbij ziet komen, je lange afstandswandelingen in Nederland kunt plannen,  waarin je je heerlijk kunt verliezen in blogs en kunt meelezen over wat er allemaal te genieten valt op wandelgebied. Op naar een nieuw, prachtig wandeljaar!

wandelvrouw